Wassana BBQ Buffet, recension

I lördags samlade vi ihop grannarna i 3:an och 9:an, hoppade in i en tuk tuk och tog dom med till Restaurang Wassana i Rawai. En restaurang som har bbq buffet med grillar på bordet så man grillar sin mat själv. Vi har varit där en gång tidigare och var väldigt nöjda med allt så nu bestämde vi oss för ännu ett besök där tillsammans med grannarna som aldrig varit där. Det är så himla bra att var och en kan välja själv vad man tycker är gott och sen själv få grilla och koka de grönsaker man vill. Ännu en trevlig kväll blev det! 

Restaurang Wassana, Rawai
Restaurang Wassana, Rawai
Wassana BBQ Buffet i Rawai
Wassana BBQ Buffet i Rawai

Recension: Restaurang som ligger på en sidoväg till Rawai beachroad i den södra änden och är en välbesökt restaurang av både thaiare och faranger. Omgärdad om en massa grönt och med enkel inredning med både vanliga bord och stolar och även några mysiga salor i bambu. Wassana ägs av en mycket trevlig fransman och hans thailändska fru och precis som på de flesta thairestauranger finns där gott om trevlig och vänlig personal. Dom serverar endast bbq buffet med egna grillar på varje bord. Det är den typen av grill med en ränna runt om som man har buljong i så man kan koka sina grönsaker och även ha det till soppa. Buffén erbjuder massor av fräscha grönsaker, fisk och skaldjur, kyckling, griskött, biff, lever…. ja, där är det mesta man kan önska! Och allt ligger i ordentliga kylar så det känns väldigt färskt och fräscht. Det finns också en mängd olika såser att välja på, och så har dom en personal som står och gör papayasallad på beställning, och den går inte av för hackor!! Supergod!! Även om man äter tills man storknar kan man givetvis inte låta bli att äta lite glass till efterrätt…. Dom hade 6 olika sorter att välja på och den smakade verkligen glass! Jättegod! Lagom mängd olika sorters dryck att välja på och det är inte speciellt dyrt. Buffén kostar bara 199 baht/person och med en hel del öl och vin och maten slutade notan på 2500 baht för oss alla 7 personer vilket är väldigt billigt med tanke på all den mat man kan äta. Detta är ett ställe jag absolut rekommenderar er att besöka och det får faktiskt betyget 5 stjärnor av oss!! 

Efter besöket på Wassana trillade vi alla in in hos oss för lite fortsatt trevligt umgänge och såklart något gott i glasen….. Tack kära grannar för ännu en supertrevlig kväll!!

PhototasticCollage-2016-02-02-08-27-59
Chocolate Bar & Restaurant i Rawai

I söndags blev det mest datoriserande och något litet dopp i poolen innan vi på kvällen provade en för oss ny restaurang i Rawai som heter Chocolate Bar & Restaurang. God mat och billigt och efter maten tog vi oss en liten bit bort på vägen och droppade in för en timmes välbehövlig fotmassage. Alltid lika skönt! 

Födelsekalas, middag på Number One och en go whisky
Födelsekalas, middag på Number One och en go whisky

Igår var jag på kaffekalas hos Prang här på området som fyllde år och käkade en supergod tårta som hennes man Johan gjort! Riktig klassisk svensk tårta med sockerkaksbottnar, banan, sylt och grädde! Jätte, jättegod!!! På kvällen hade vi än en gång sällskap av Zubis vid middagen som vi intog på Number One nere i Nai Harn. Där e väldigt mysigt att sitta och dom har supergod mat till kanonpriser! Efter middagen blev det ett par timmas tjatter inne i deras härliga loungesoffa….. 

”It doesn´t matter how slow you go,

as long as you don´t stop”

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.