Vilken jä-la smäll, igen!!!

Himmel och plättar mina sittknölar!!!!!! Efter räääättt många timmar på moppen kan jag säga att dom e duktigt ömma! Här hjälper det minsann inte att man har en rejält stadig bak att sitta på!!  Kan inte riktigt förstå hur man en gång i tiden kunde sitta i timtal i hästasadeln utan problem…. Vi har idag kört halva Phuket runt känns det som och på en massa vägar vi aldrig kört på tidigare, riktigt mysigt! I början på vår dagstur blev det frulle på ett cafe i närheten av Central Festival om heter WeCafé och som har både café och en grönsaksaffär, väldigt fräscht! Och en riktigt supergo frulle till överkomligt pris. 

We cafe Chalong
We cafe Chalong

Mätta och belåtna moppade upp mot Kathu där jag aldrigt åkt innan så där körde vi rundor lite och kollade läget… Hamnade lite utanför på mindre vägar och vilken härlig natur! Så grönt och fint överallt. En hel del oroande svarta moln på himlen dock och jodå, ett tu tre så kom fru regn och farbror Åskar!!! Vi hade tur att vi var i närheten av ett litet thaiställe med några sittplatser och en liten minibutik så där slog vi oss ner med en dricka i väntan på att regnet skulle dra vidare….. Hmmm, det verkar som det skulle ta en stund så då åkte kortleken fram…. Ett par rundor skitgubbe och sen JÄ-LAR VILKET SPRAKANDE OCH VILKEN SMÄLL!!!! Det slog ner rätt över gatan i elledningen! Fy, va läskigt! En av kablarna small av och blev hängande i luften, huh!! Så nära ett blixtnedslag har jag aldrig varit, usch de va allt lite rälit……

Blixtnedslag!
Blixtnedslag!

Efter nån timmes tid avtog regnet lite grann så vi tog på oss våra ponchos och körde vidare. Patong nästa….. och då hade det slutat regna och solen sken igen. Upp på berget över Patong typ som jag inte hade en aning om att där var en väg…. och vilken utsikt när vi kom upp! Helt fantastisk! Även här jättegrönt och fint!

Utsikt över Patong
Utsikt över Patong

Ett litet kaffe & glass stopp blev det också efter lite körande runt Patong innan vi fortsatte vår utflykt. Karon blev nästa stopp där vi tog en runda på marknaden vid templet innan vi styrde vidare till Kata där det var dax för middag. Valet föll idag på svenskrestaurangen Charlies där vi smakade Soukiyaki första gången och det var inte alls dumt! Mumsigt….

Restaurang Charlies, Kata
Restaurang Charlies, Kata

Nu var det nästan mörkt och jag med mina tjockisfötter kände för en liten fotmassage så nästa stopp blev hos våra massörtjejer i Rawai för en timmes relax. Men seeeen var det verkligen dax för hemfärd innan min rumpa var totalt bortdomnad…… Men riktigt härligt mysig dag blev det i mestadels fint väder! 

”Det verkar alltid omöjligt tills det är gjort”

                                        Nelson Mandela

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.