Vi hittade det!!!

Städrycket alltså….. Mest mannen i och för sig men jag gjorde liiiite i alla fall….. Snart har vi kört igenom hela huset men då e de ju såklart dax att börja om från början igen….. Nä, vi har gjort sånt som man inte gör så värst ofta så det får bli den ”vanliga” städningen i veckan igen. Fördelen här är att man är i stort sett inte inomhus nånting så det blir inte så väldigt smutsigt och skönt e det!

Samakkea Village
Samakkea Village

I söndags körde vi in till Phuket Town och Naka market för lite shopping. Tiden för hemfärd börjar ju närma sig (lite i fortaste laget kanske….) så där e en del grejor som ska köpas med hem. Vi körde in i god tid och var först en snabb sväng inom Central och var på marknaden faktiskt redan innan dom öppnade. Vi slog oss ner hos den ”lilla” killen som gör världens godaste Mojito och stärkte oss inför shoppingen. Han gör verkligen den godste mojiton och inte e den dyr heller, 99 baht – ca 24 kr.

Världens godaste Mojito
Världens godaste Mojito

Det första vi shoppade var en……. resväska! Ja, hur tänkte vi där???? Inte alls…… Jaja, det var bara att gå och asa på den ett par timmar medan där var plats i gångarna. När det började bli lite väl mycket folk hade vi handlat en hel del så vi gav upp för denna gången. Och hemfärden gick lysande med en proppfull ryggsäck på mannens mage och vår nya, fina resväska mellan oss! Vi kör thai style! 

Shoppat loss på Naka Market i Phuket Town
Shoppat loss på Naka Market i Phuket Town

Veckan har bara rullat på i full fart och i går gjorde mannen sitt test i skolan för att se så att han klarat kursen. Och jodå, godkänd även denna gången! Vi har varit och tagit härlig fotmassage och ätit gott på diverse restauranger, hemma och i vagnar. Nere i Rawai har vi hittat en vagn där dom grillar spett och till det får man sallad, gurka och sås. Och så himla gott!! Bara att välja vad man vill ha så grillar dom efter hand, mums! Lite efterrätt går ju såklart bra när det inte blir jättemåltider så en sk Roti med banan och nutella ena gången och med mango andra gången! Skitgott! Och billigt!!! 6 spett med sallad och en roti kostar 140 baht – ca 33 kr! 

Mumsiga grillspett och Roti med banan och nutella
Mumsiga grillspett och Roti med banan och nutella

Även på väderfronten visar sig Thailand från sin bästa sida varenda dag, runt 31-33 på dan och vi njuter varenda dag!! Igår kväll hade vi några av de andra grannarna inne på lite go dricka och snacks. Mycket snack och några tomflaskor senare droppade vi in i sängen långt efter midnatt – ovanligt…… Tack kära ni för en mycket trevlig kväll! 

Ännu en trevlig kväll med grannar
Ännu en trevlig kväll med grannar (bilderna har jag lånat av mästerfotografen Prang)

”I could give up shopping.

But I´m not a quitter.”

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.