Vårt boende

Ja, föregående vecka är ett enda virrvarr av dagar som varit fyllda med mat, dryck, fix hemma, skola, ett och annat litet dopp, regn, lite sol, moln, lite mer mat och dryck osv….. Dagarna går rätt fort så dom flyter ihop lite men jag tänkte i alla fall försöka komma ihåg lite vad som hänt! Kan börja med vårt boende på Samakkea…. Vi bor alltså på samma område som tidigare dock i ett av de andra husen. Huset är i stort sett likadant men har en lite större terrass än det förra. Här tillbringar vi all vår vakna tid när vi är hemma (förutom Steffi då som emellanåt kryper ner i sin säng o kollar lite film….) och klarar oss undan att bli blöta när regnet öser ner. Här har det fixats lite med diverse småbord, lampor och lite växter – och några nya kuddar såklart! Älskar många kuddar i soffan!!! Vårt spirithouse har också kommit på plats i ena hörnan av terrassen.

Vårt boende terassen
Terrassen

Till detta huset hör också ett litet trädäck där det är sol (i alla fall när den behagar komma fram….) nästan hela dagarna. Inomhus ser det nästan likadant ut som det andra förutom att utgången till terrassen är genom vardagsrummet då där inte finns någon dörr (längre) ut ifrån köket.

Trädgård och inomhus
Trädgård och inomhus

Vi har tidigare köpt en hel del tavlor här i Thailand men sen vi flyttade till vår lägenhet har vi inte plats till alla så vi rullade helt enkelt ihop den största av dom och asade med tillbaka hit. Besökte konstnären som spände upp den på en ram till oss för ynka 300 baht! ca 75 kr! Sen kom ju det lilla problemet med att få hem den… jaja, vi kör thaistyle! Vi tar den på moppen! Som tur var hade vi inte så långt hem så det gick riktigt bra. Nu är den på plats i vardagsrummet i alla fall. Vi tittade efter en bra lampa att ha ovanför matbordet och blev inspirerade av några vi sett på en restaurang så vi köpte lite elgrejor, kedjor och korgar och fick sen tag på en bambupinne och Voila! En lampa blev tilll!! Mannen e så duktig så!

Frakt av tavla thaistyle
Frakt av tavla thaistyle och egenhändigt gjord lampa

I fredags tog vi oss in till Patong för lite shopping och sedan ett besök på en nyöppnad svenskrestaurang som heter Backside Bistro och ligger på Nanai Rd. Dom har förvånansvärt billig västerländsk mat…. och vääääldigt god! Steffi käkade en köttbit med potatisgratäng, mannen kebabtallrik och jag fish & chips, rödvin till och Steffi tog en Brownies (lite torr dock) till efterrätt och så lite gratis kaffe på det. En trevlig em/kväll blev det. Rekommenderar absolut stället om man är ute efter lite västerländsk mat till bra pris.

Backside Bistro i Patong
Backside Bistro i Patong

En liten tur till beachen i lördags blev det men ännu går det inte att bada, riktigt ilsket röda flaggor!! Men gott att slappa en stund där i alla fall. Vädret börjar stabilisera sig men det regnar fortfarande i stort sett varje dag men inte lika mycket dock.

En liten tur till stranden
En liten tur till stranden

På kvällen blev det en tur till Seagypsies igen och i vanlig ordning var det såklart supergott!!! Att bara äta skaldjur och lite sallad är verkligen lyxigt och det kallar jag för livskvalité att kunna unna sig det!  Absout ett tips om ni kommer till Phuket !

Middag hos Seagypsies
Middag hos Seagypsies

Vi har självklart hunnit med några goa frullar på byn också och det tycker vi e himla mysigt (det också….) Provade Coffe Tribe i söndags och det var ett mysigt ställe med väldigt god mat men i dyraste laget….

Gofrullar
Gofrullar

”Varje gång du säger ja till någon/något fast du egentligen inte vill,

säger du i själva verket nej till dig själv.

Du säger nej till dina egna behov,

och gör dom mindre värda än andras”

 

Sawadee!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.