Vår resa till Kuala Lumpur

Då så kära vänner, då e jag här igen! Med en väldans massa bilder från våra dagar i Kuala Lumpur! Så det får blir på mer än ett inlägg annars blir ni kanske uttråkade….. Som sagt, i onsdags bar det alltså iväg till Kuala Lumpur för att fixa nytt visum till mig. Resan gick bara fint och väl framme på vårt hotell Capri by Fraser blev vi väl mottgna. Incheckningen gick snabbt och lätt men vi var lite tidiga så det fick bli en liten rundvandring på hotellet och lite lunch innan vi fick tillgång till vårt rum på 30:e våningen. Och vilket rum sen!!! Så jäkla fint! Och stort! Och med balkong, riktigt nice. Hotellet är relativt nytt så allt var rent och fräscht.

Hotel Capri by Fraser i Kuala Lumpur
Hotel Capri by Fraser i Kuala Lumpur

Härlig utsikt från vårt rum (dock lite synd att det dyker upp några högre nybyggda hus precis i riktningen mot Petronas Tower…) men superhärligt ändå. Efter lite vila och slappande traskade vi upp till Club Floor loungen för lite snacks och go dricka. Ett trevligt tillägg till rummet och är väl värt pengarna på detta hotellet i alla fall! I loungen satt vi med vår karta och fick då frågan av en annan gäst om vi behövde hjälp med vart vi skulle…. Vi började snacka en del och fick tips på diverse ställen att gå ut på i stan och det slutade med att han (dom) erbjöd sig att köra oss till ett ställe vi tyckte lät intressant! Supersnällt!

Club Floor lounge
Club Floor lounge

När vi väl kom dit stannade även han och hans sällskap där med oss och det blev en fantastiskt trevlig kväll! Och vilka drinkar jag fick! Skitcoola!!!! Och stället är det häftigaste jag varit på på länge! Mannen drack Guiness ur tekoppar och vi fick smaka någon kinesisk shot som inte var alls dum! Mycket roligt och killen (som jobbar på Fujitsu) tyckte att han skulle bjuda på denna kväll… och så blev det (han tyckte han kunde ta det på ”my company”)! Helt otroligt, en människa man nyss mött som bjuder på det viset har jag aldrig träffat på tidigare….. Han var nog allt lite stammis på stället också…. Förresten, när vi kom dit stannade han bara bilen ute vid trottoaren och lämnade över nycklarna till nån kille där som körde iväg och parkerade den nån annanstans! Och sen var det bara att gå till en liten disk ute på trottoaren och hämta bilen när man skulle hem… Snacka om vettigt system… och att man kan göra så utan att nån snor ens bil, häftigt! 

Opium bar & Restaurant i Kuala Lumpur
Opium bar & Restaurant i Kuala Lumpur

Det blev en sen natt men det var bara att pallra sig upp tidigt för lite frulle (hmmmm, inte helt lätt att få i sig lite mat kan jag säga….) ur en gigantisk buffé med allt du kan tänka dig på, för att sen bege oss till Thailändska Ambassaden. Väl där fick vi lämnat in mina papper och pass och efter någon timmes väntetid var det ok att lämna för att sen återkomma dagen efter och hämta passet igen. Vi begav oss därefter till Times Square för lite shopping (ett superstort varuhus med tivoli inomhus!) och konstaterade än en gång (vi har varit där tidigare) att det är ett superbra ställe att shoppa på. Så ska ni till Kuala Lumpur rekommenderar jag verkligen detta! 

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur

Efter några timmar började vi traska en hemåt och tänkte stanna för en öl (inte det lättaste i Malaysia då det är rätt så muslimskt…) så det slutade med att vi köpte vars en på 7/11 istället och intog den vid deras små bord ute på gatan. Väl hemma på hotellet sen blev det än en gång ett besök i loungen för lite snacks och vin/whisky innan vi tog lite bad i den härliga infinitypoolen – på 33:e våningen –  och även ett snabbdopp i jaccuzzin på 34:e vån. Underbart härligt! (Även om mannen tyckte det var lite i kallaste laget i vattnet…)

Myskvällar på hotellet
Myskvällar på hotellet

Sen fick det minsann bli lite kortspel på balkongen och som vanligt blev det väldigt sent…. (Sova får vi göra en annan gång…hihi) Och efter två dagar i KL sov vi sen gott i underbara sängar! 

Det var allt för denna gången men det kommer mera…. 

”Do more of what makes you happy”

Sawadee!! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.