Välkomna tillbaka solstolarna och parasollen!

Ja, då har äntligen de efterlängtade (bland många) solstolarna och parasollen fått tillstånd att åter ta plats på Phukets stränder. Till mångas förtret och ilska gick ju militären i maj förra året in och rensade upp på stränderna och tog bort alla solstolar, parasoller, försäljare och annan kommers på stränderna. Restaurangerna som låg på allmän mark plockades också bort i ett försök att komma tillrätta med all korruption och maffiametoder som pågick av de som bedrev verksamhet på och i anslutning till stränderna. ( Och efter insatserna kom så helt plötsligt paradisstränderna fram igen….) Vet att det har inneburit att många inte längre har åkt till Phuket då man som turist kanske vill ha möjlighet att ha en solstol och ett parasoll när man e på stranden. Men som det såg ut tidigare var det, enligt mitt tycke, rena katastrofen då man inte längre såg de fina stränderna utan bara en himlans massa stolar och parasoll och det fanns knappt en liten gnutta strandbit kvar till de som kanske inte ville ha någon stol.

Stränderna packade med solstolar
Före upprensningen i maj 2014

Lagom e ju bäst såklart och det kan ju givetvis diskuteras vad som är lagom….. Men igår har alltså Phukets nya guvenör kungjort att det är fritt fram för alla att ta med sina egna solstolar och parasoll till Phukets stränder. Och för de som ej orkar eller vill ta med egna så kan man hyra solstolar och parasoll. Med detta hoppas guvenören kunna tillmötesgå alla, både de som vill ha solstolar och parasoll och de som tyckte att det blev för mycket med alla uthyrare över hela stranden. Varje strand kommer att ha sina regler och en strandvakt som ska se till att reglerna efterföljs. Så förhoppningsvis ska dom kanske kunna hålla lite bättre koll nu så det inte flippar ut som det gjorde innan! Jag tycker att det är klokt beslut i alla fall med tanke på många som är lite till åren komna semestrar här i värmen och då är det kanske inte så lätt att ligga direkt på marken i sanden…. Och givetvis för alla andra som tycker det är bekvämt med en solstol och ett parasll….. Så välkomna till sköna Phuket på semester! Och njut i en solstol under parasollet eller i sanden i gassande sol 🙂 (Uppgifterna kommer från andra svenska sidor om Thailand)

EDIT SEPT 2016: Några solstolar har det ännu inte blivit men däremot kan man hyra madrasser och parasoll på uppdelade platser på de flesta stränderna på Phuket.

Nai Harn före och efter
Nai Harn före och efter upprensningen i maj 2014

Efter en liten pw på morgonkvisten och en liten frulle på byn blev det lite shopping (nja, inget sådär jättekul shopping precis utan endast en massa mat…) innan mannen moppade till skolan och jag började mecka med maten till kvällen.

Nai Harn pw
En liten pw vid Nai Harn beach på morgonkvisten

Vi skulle inviga vår koreanska bbqgrill tillsammans med grannarna, och det är ju en del man måste ha till det såklart. Och som vanligt är det ju sådär lätt att beräkna hur mycket käk man ska ha så när vi ätit klart var det ungefär hälften kvar….. Jaja, tur det går att frysa in i alla fall! Men oj vad gott det var! Och ännu en trevlig kväll in paradise!

Korean BBQ hemma
Korean BBQ hemma

”Vänliga ord kan vara små och enkla men eka i all oändlighet”

Sawadee!!

4 thoughts on “Välkomna tillbaka solstolarna och parasollen!”

 1. Hei.
  Har sjekket på nettsidene til thepuhketnews og phuketgazette.
  Tror ikke att det er fritt fram før alle å ta med egen solstol og parasoll hvor som helst. Dette må skje innenfor ‘10%-sonen’.

  1. Ja, det verkar visst så….. Det stod på ett flertal sidor tidigare att det skulle komma solstolar också men nu verkar det som att det bara är parasoller och madrasser….. Lite konstigt, för så har det ju varit ett bra tag redan. Men vi får väl se vad som händer här 🙂

 2. Hei.
  Dette blir mer g mer forvirrende!
  På nettsiden phuketwan står det
  ”PHUKET: Tourists may bring their own equipment to Phuket’s beaches and sit on chairs under umbrellas wherever they like, Governor Jamleran Tipayapongtada said yesterday.”
  Kommer ned i mitten av desember. Spennende!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.