Typiskt Thailand

Något som inte är helt ovanligt i Thailand är att det påbörjas en massa som sen aldrig slutförs….. Det gäller även hus och andra byggnader. Inte långt ifrån oss har vi skymtat från vägen några hus som ser ut att kunna bli jättefina och nyfikna som vi är körde vi och kollade lite närmre på dom. Det är ett gigantiskt område alldeles intill de fina sinoportugisiska husen vi kikade på förra veckan. Och jisses, vilket område! Och vilka hus det kan bli! Men…. det har stått stilla i åratal och snart har väl tiden gått när det fortfarande går att rädda dom. Det var ett bygge som från början skulle vara klart 2006, sen 2007, sen 2008……och skulle bli ett 6 stjärnigt område döpt till Puravarna! Med mängder med poolvillor, spa, restauranger osv. Tyvärr blev det lite tjafs i bolaget på nåt vis och ägaren, en britt, anklagades för bedrägeri och arresterades 2010. Han fick sitta 18 mån i fängelse innan domen kom och han friades från misstankarna att ha förskringrat en himlans massa miljoner från folk som påstod sig ha betalt sammanlagt 217 miljoner baht för hus som då inte blivit byggda. Ännu ett område som det blivit så med. Bolaget ägde även ett annat lyxhotell nere i Nai Harn som blev sålt för ca 2 år sen och nyligen öppnat i ny regi. Så man kan ju hoppas att dom sätter igång och gör färdigt även detta området.

Puravarna
Puravarna

Sen vet jag inte var vårt städryck tog vägen…..Någon som sett det???? Inte jag i alla fall…… Nä, det stannade av det också…. Hmmm, lätt att anpassa sig till thailivet…..

Måndagskväll åkte vi med grannarna i 9:an för att käka middag och vi har sett en mysig restaurang -som vi kallar haciendan, för den påminner om en sån – flera gånger men aldrig stannat vid. Men idag styrde vi bilen (eller ja, inte vi utan Zubi) dit och såklart var där stängt på måndagar! Jaha, då kör vi till en annan vi kikat på ett antal gånger, Café Thalassa i Nai Harn, och lyckades parkera bilen. In på restaurangen möts vi av personal som bara tittade på oss och gick förbi…. hmm, e de bra detta? Stod vid ett åttamannabord – det enda lediga där 4 pers fick plats, och efter en stund tog vi beslutet att slå oss ner där. Servitrisen kom och gas oss menyerna utan i stort sett ett ord…. Jaja, vi kollade och bestämde vad vi skulle ha. En annan servitris kom och skulle ta beställningen men hon kunde inte ett ord engelska och det vi skulle ha (olika grillspett) sa hon att dom inte hade. Nähä, inget av dom? Pekade på bilden och då nickade hon men sa no … Efter lite dividerande och sen konstaterande att de andra gästerna fick vänta länge på sin mat och när en servitris skulle servera ett par kom ägaren (tror jag det var) och tog tallriken ifrån henne och började gapa….. Nä, det här kändes inte bra så vi slog helt enkelt igen menyerna och tackade för oss! Dit går vi i alla fall inte igen! In i bilen och tog oss en bit bort där vi istället hoppade in på en mexikansk restaurang. Blev mötta av trevlig personal och till slut blev det en bra kväll med god mat och dryck!

Mexikanskt i Nai Harn
Mexikanskt i Nai Harn

Och så var det så dax att masa sig iväg till immigration för extension av mitt visa. Fick ju 90 dagar när vi  kom från KL men man måste till immigration efter 60 dagar och få ny stämplar så man får stanna de andra 30 dagarna också. Och så blir man 1900 baht fattigare…… Med stämplarna i passet blev det sen frulle på Rider Cafe i Phuket town innan vi hade lite ärende på Central Festival. Och faktiskt såg vi något vi inte sett förut i det här landet – en lapplisa!!! Hon gick och kollade bilarna som stod parkerade lite hur som helst och jag undrar om någon verkligen får parkeringsböter eller om det bara var för syns skull….. Väl hemma igen tog jag en liten paus och la mig i solstolen en timme, sååå skönt! Kan berätta att det händer inte speciellt ofta nuförtiden….. 

Lunch på Rider Cafe i Phuket Town
Lunch på Rider Cafe i Phuket Town

Kvällens måltid intog vi på en indisk restaurang (jag e lite skeptisk till indisk mat men hade lovat grannarna att jag skulle prova deras favvorestaurang med indisk mat) tillsammans med 9:an och 3:an. Och jodå, det var helt ok! Deras bröd är verkligen supergoda och jag tog också Chicken Tandorii vilket även var jättegott. Så mätt blev jag!

Indiskt med grannarna
Indiskt med grannarna

Mannens ryggskott har nästan försvunnit helt och har därför kunnat gå i skolan som vanligt denna veckan, skönt! Skönt också att pest control kom igår och fick sprutat området och inne i huset så nu kanske vi inte behöver ha några kackerlackor i sängen……

”Start where you are.

Use what you have.

Do what you can.”

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.