Trädgårdsarbete, jaaadåå!!

Inte för att jag vet hur det har gått till riktigt men jag har kommit i lite väl mycket ofas i skrivandet…. Så idag blir det händelser för två dagar, dvs igår och idag… Jag har på nåt konstigt sätt hamnat lite en dag efter….

Vi har en tid funderat på att flytta salan då den stått i lite skymundan bakom huset och bestämde oss för att flytta fram den lite så den kommer mer i anslutning till uteplatsen och igår fick vi äntligen hjälp av Dala Garden! Lite meckigt var det allt då det var lite trångt mellan huset och palmerna men med alla 6 (!) thaiiares kloka åsikter gick det till slut 🙂 Och det blev riktigt bra! Dock blev kanten på ena sidan på taket lite tilltuffsat men det går att fixa till när det ska nytt tak på hela salan.  

Dala garden 150508
Hmmm, jaha hur gör vi nu då???

Dala garden flyttar salanHej och hå!

Dala flyttar salanSådärja, på plats!!

Givetvis hade vi ju planerat att utöka med lite fler blommor och annat grönt när salan kommit på plats så det var bara att ta sig iväg till plantskolorna igen. Och det är inget jag lider direkt av i alla fall….. Så dax för trädgårdsarbete idag!

Nya blommor 1

Det lilla planteringsbordet hade vi flyttat på tidigare och nu fick det sin nya plats där salan tidigare stått. Några plattor har vi lagt så länge och väntar på att antingen lägga sten eller flis runtom då där inte e så väldans mycket jord kvar längre. Men där e gott om plats i alla fall.

Salan & Planteringsbordet

Gräver & planterarMannen kämpar på!

Efter ett antal timmar och mycket svett hade vi lyckats plantera och gräva ner – eller rättare sagt hacka ner – alla plantorna. Och svettigt var det allt… 33 grader och klarblå himmel…. då e det varmt att greja kan jag säga! Och lilla bougainvillan på framsidan e tänkt att växa ihop med häckarna på båda sidor så småningom…… Vi har även fått fyllt på med en del sten i ”rabatten” ut mot poolen och det e också helt ok (kunde kanske slängt på några säckar till, men det får bli vid ett senare tillfälle) Men det blev fint när det var klart i alla fall! 

Nya blommor
Mammsens fina pelefant och alla krukor
salan
Fina, mysiga salan!

Och så denna mysiga sala! Nu känns det som den är med lite mer med resten av terrassen och framsidan. Bara taket som ska fixas också….  Efter allt kämpande med hackor, spadar och jord blev det ett kvällsdopp innan det var middagsdax. 

Kvällsdopp i 34 gradigt vatten!
Kvällsdopp i 34 gradigt vatten!

Igårkväll åkte vi ner till byn och käkade på Kook restaurant och det smakade lika gott som vanligt men idag blev det kockande hemma. Mannen var sugen på…. spagetti & köttfärssås!!!! Så det fick det bli! Och gott blev det…. 

spagetti & köttfärssås
Middag hemma

”Life isn´t about finding yourself,

life is about creating yourself”

Sawadee!!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.