Topp 5 & Botten 5 lista Patong!

Dagen startade som så många andra, ljuvlig pw vid strandpromenaden….. Så underbart! Tillbaka sen till hotellet, in i hissen, trycker på våning 5 som vanligt, och av hissen när några andra steg in (inget ovanligt alls…) och va faaaeen har nu hänt m nyckeln????? Den vill inte funka! Skit också!! Ska vi behöva klabba med det nuuuu!!!  Tills vi upptäckte att vi försökte öppna ”vår” dörr på 4:e vån istället för 5:e….. Shit, full fart bort till trapporna och upp till vår våning istället….. Japp, så kan det gå när man e helt slut efter en powerwalk och svetten rinner! Dags för en iskall dusch!!!

Mannen har pluggat en hel del i helgen men inte tillräckligt tyckte han så det fick bli några timmars plugg på fm innan vi gick ner till beachen för ett par dopp och lite avkoppling.

Skolan på em och jag datoriserade lite och skypade med ena dottern…. 
Vi har funderat och tänkt på för och nackdelar att bo i Patong med tanke på att så många åker hit och har därför sammanställt en topp 5 och en botten 5 lista! Så tips till er om ni har planer på att åka hit! 

Topp 5

1. Utbudet! Självklart i topp tycker jag, här saknar man absolut inget!  Affärer, restauranger, massage, nattklubbar, enklare hak, osv. Allt finns inom gångavstånd.

2. Beachen! Positivt att det är nära beachen nästan var man än bor här i Patong. En lång hyfsat fin strand med ok vatten. Möjlighet att köpa billig dricka på beachen (60 baht för en öl som kostar 36 baht i affären). Dock inte det där härliga kristallklara vattnet man kan hitta på andra ställen i Thailand.

3. Hotell! Massor av olika hotell i alla dess former, storlekar och prisklasser. Här finns något för alla. Lyx, mellanklass eller i all enkelhet. Allt från 500 baht/natt och upp till…. ja, nästan hur mycket som helst i stort sett.

4. Läget! Patong ligger med närhet till en hel del andra beacher, såsom Kamala, Surin, Bang Tao, Karon, Kata och Nai Harn. Alla kan man nå från Patong inom ca en halvtimme med tuk tuk/moppe/taxi.

5. Restauranger! Finns alla möjliga olika sorters variation på restauranger och barer, och allt från 70 baht och uppåt i all oändlighet….. Här kan alla hitta något gott att äta och dricka.

Botten 5

1. Prostitution! Det finns här i mängder och dessa vidriga ”ping pong” shower! Har aldrig varit på någon och skulle aldrig få för mig att gå på en heller. Tycker det är fruktansvärt att det finns de som uppskattar och verkligen går på såndana…. Verkligen vidrigt!!!

2. Dofterna! Det luktar inte hallon precis på många ställen…. Luktar ofta avlopp och riktigt illa…. 

3. Trafiken! Den är inte att leka med här. Folk kör som galningar oavsett vilket fordom dom sitter i/på.

4. Prisläget! Dyrt! På de flesta ställena är det inte speciellt billigt längre, vilket är väldigt synd. Svårt att hitta prisvärda saker numera utan mycket är faktiskt nästan i klass med hemma. 

5. Oväsen och mycket folk! Svårt att hitta lugna oaser vare sig i stan eller på stranden. Liv och tjo & tjim hela tiden. Så vill man ha lugn och ro är detta definitivt inget bra ställe!

Positivt med Thailand överhuvudtaget är ju att det oftast är ett vänligt folk vart man än går. Tyvärr möts man inte riktigt lika ofta av de där vänliga leendena i Patong som på många andra ställen. En annan positiv grej är att idag är inte stränderna belamrade och överfulla av solstolar och parasoller! Dock är det bra att man fortfarande kan hyra parasoller och madrasser att ligga på. 

Detta är mina och mannens personliga uppfattningar och åsikter om hur vi har uppfattat Patong under dessa två veckorna vi varit här. Vi har i tankarna jämfört lite med andra ställen vi varit på i Thailand och det kommer troligtvis fler toppen & botten listor framöver! 

Lite samlingsbilder från Patong:

Idag har jag även anmält mig till Blogg100 utmaning som innebär att man ska skriva inlägg varje dag i 100 dagar! Mest en kul grej och även roligt att komma i kontakt med andra bloggare. Om ni själv bloggar, häng på!

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

Här kan ni läsa mer: 
http://bisonblog.se/2014/02/blogg100-tredje-gangen-gillt/

Konstaterade lite sådär på kvällskvisten att vi behöver lite mat i magen och traskade bort till Nicky´s Handlebar igen (ligger typ 200 m från hotellet bara) och käkade lite. Nån timme där bara sen tillbaka hem och mannen satte sig att plugga och jag… ja, vid datorn såklart! 🙂 Så ingen bikinijakt idag inte…. 

”To understand everything, is to forgive everything”
                                                                                                              Buddha

Chiao!!
                                                                                                

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.