The Book Café i Rawai, Rider café i Phuket town och vårt fina lilla tempel!

I helgen när vi var ute på en mopperunda stannade vi till på ett ställe som tillverkar såna här små tempel som man ser lite varstans i det här landet och vi har länge funderat på att vi kanske skulle ha ett litet sånt i vår lilla trädgård…. Så efter lite tittande bestämde vi oss för ett vitt med guldfärg på (dom finns ju i alla möjliga färger) och dom hade även alla tillbehör så vi fick köpt vad vi ville ha och dom skulle leverera hem det på månd morg. Och på exakta klockslaget kom killen med leveransen! 

Vårt fina lilla tempel blir hemlevererat
Vårt fina lilla tempel blir hemlevererat

Vi fick det på plats och jag ägnade en stund av eftermiddagen med att fixa till det. Visst blev det fint?!

Templet klart och på sin plats!
Templet klart och på sin plats!

Det har varit en hel del datoriserande den sista tiden speciellt när mannen e i skolan och såklart de vanliga vardagssysslorna som man ju bara måste göra (även här…..) Lite skype med barn och lillasyster har såklart också hunnits med tillsammans med ett och annat dopp i poolen!  

För nån vecka sen var vi och käkade frulle på ett ställe som heter The Book Cafe och ligger på väg ner till Rawai och jag tänkte här ge er en liten recension om stället! Håll till godo!

The Book Cafe i Rawai2
The Book Cafe i Rawai
Frulledax på The Book Cafe i Rawai
Frulledax på The Book Cafe i Rawai

Recension: Ett väldigt mysigt ställe som ligger på vägen mellan Nai Harn och Rawai och ägs/drivs av en brittisk kvinna sedan starten 2011 och där hon själv och en thailändsk kvinna servar oss när vi kommer dit. Ett glas med iskallt vatten kommer på bordet direkt när vi anlänt (alltid poppis hos oss!). Cafeet ligger i och utanför hennes eget hus och har en väldigt grönskande och avkopplande atmosfär. Förutom cafeet är det också en ”bookstore” med begagnade böcker i mass, på alla möjliga olika språk! (Så har man inget att läsa när man är här kan man köpa billiga böcker här). Deras specialiteer är att så mycket som möjligt är ekologiskt och färskpressade juicer och fruktdrinkar är väldigt populära. Dom har en hel del hembakat också och deras motto är att det ska vara hälsosamt o nyttigt och helst sockerfritt. Deras meny består även av olika sorters frukostkombinationer för 150 baht, med bla ägg & bacon toast till, omeletter, och så har dom sallader, burgare, grillade chiabatta mm och en rejäl kaffemeny. Ett hyfsat prisvärt ställe där du betalar 60 baht för en kaffe latte (14 kr ca) och smoothies kostar mellan 75-150 baht (18-35 kr). Maten var helt ok och vi var nöjda efter en avkopplande frukost. Söker ni ett mysigt och avkopplande ställe rekommenderas detta absolut! Dock inte den godaste frukosten och kaffet men starka 3+ får dom av oss.

I förmiddags moppade vi in till stan (i strålande solsken!) för att uträtta några ärende och passade då på att bruncha på ett ställe jag läst om i en blogg, Rider Café, som sägs ha väldigt god mat. Och det håller vi nog med om, gott var det och till hyfsade priser. Vi fick gjort våra ärende och hann hem i tid så mannen kunde göra sin läxa innan det var dax för skolan igen. 

Brunch på Rider Café i Phuket town
Brunch på Rider Café i Phuket town

Livet är antingen ett

dristigt äventyr eller ingenting.
                                                      Helen Keller

Sawadee!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.