Stängd butik och kackerlacka i sängen!!!

Ja, igår hade vi en liten utflykt till bla Phuket Town där jag hade hittat ett par butiker med en massa kul krimskrams…. När vi tagit oss dit vid lunchtid (mmm, smart mitt på dan när det är som varmast….) och halvt flytit bort moppade vi vidare norrut…. Hade hittat ytterligare en butik mitt på Phuket ungefär som jag också ville till men vi hittade den inte… Jaja, då tar vi det en annan gång. Körde vidare mot Bang Tao området där vi hamnade i Laguna som vi pausade i för lunch innan vi skulle köra hem till Lena och Dick och se hur dom bodde.

Lunchtime i Laguna
Lunchtime i Laguna

Efter några timmars skitsnack kom vi fram till att den där butiken vi letat efter skulle ligga precis vid deras område! Så himla bra! Vi tog en liten promenad och letade men hittade inte riktigt rätt och frågade oss sen fram… Nä, såklart, dom hade stängt igen för nästan ett år sen! Surt!! Om man bommar igen en butik och lägger ner verksamheten kan man väl åtminstone stänga ner sin hemsida också! Så den fanns alltså inte kvar, inte så konstigt då att vi inte hittade den! Klockan hade blivit nästan mörkt och vi körde vidare till Kamala för lite ”checka in läget” och träff med en svensk där. Eftersom klockan blev på tok för mycket tog vi faktiskt in på ett litet hotell (som jag hittat på Booking) och som såg ok ut.

Ice Kamala beach hotel
Ice Kamala beach hotel

Recension av hotellet: Vi fick vårt rum och vid första anblicken var det helt okej så vi lämnade direkt och gick ut för att käka lite middag. Väl tillbaka på hotellet hämtade vi handdukar (som dom glömt lägga på rummet….) och gick upp för att duscha och slappa lite. När vi kom upp igen konstaterade vi att det var rääääätttt skitigt och massa spindelväv överallt på rummet och när jag suttit en stund i sängen kom mannen och skulle sätta sig och flyttade några kuddar – och där var banne mig en KACKERLACKA modell större IIIIII SÄNGEN!!!!! Nänänä, här tänker inte jag sova! Försökte jaga fram den men den gömde sig i sängramen (vi kunde se den sitta där) så vi klädde på oss igen och traskade ner till receptionen för att få byta rum! Ingen där…. vi väntade, knackade på disken, ringde deras telefon flera gånger (och ändå så står där att dom har reception bemannad 24 h om dygnet….) o långt om länge, ca en halvtimme, kom där ut någon från ett rum och ett väldans hallå blev det när vi försökte få fram att vi ville ha ett annat rum!! Dom fick ringt in sonen som kunde lite engelska och kom sen för att ge oss ett nytt rum… men allt annat än glad var han för det!  Och då hade klockan hunnit bli nästan halv ett på natten – drygt! Jaja, inga kackerlackor vad vi kunde se i alla fall men rätt skitigt, spindelväv och muggigt och toan hade nog inte varit använd på ett tag – ÖRK säger jag bara! Lakanen hade väl varit vita en gång i tiden men nu var dom bara sunkiga och smutsiga….. Vi tog våra saronger över kuddarna i alla fall och la oss och somnade så småningom. Upp tidigt och ner för att äta frukosten som ingick, tre toast, smör & marmelad, stekt ägg och två småkorvar, juice o kaffe, ingen wowupplevelse precis men gick att äta. Vi checkade ut och meddelade vårt missnöje men fick såklart betala fullt pris i alla fall. Så detta är ett ställe jag aboslut INTE rekommenderar! Katastrof! 

 

Kaffepaus i Kamala
Kaffepaus i Kamala

Vi lämnade hotellet och moppade runt en sväng i Kamala och kollade lite hur där egentligen ser ut. Innan har vi bara åkt nån enstaka gata ner till beachen och den stora vägen igenom byn. En liten kaffepaus innan vi moppade vidare mot hemmet! Stannade dock till i Kata och tog en lite sväng och satte oss så småningom på ett ställe som heter Surf House och ligger nere vid beachen.

Lunch på Surf House i Kata
Lunch på Surf House i Kata

Ett lite kul ställe där dom har såndär konstgjord vågmaskin som man kan surfa på! Dom serverar både mat och dryck och det är ett trevligt ställe att sitta på och kolla på alla som surfar.

Surfare Kata
Surfare Kata

Det började bli rätt så svart på himlen så vi bestämde oss för att snabbt köra hem för att slippa regnet…. och det kom ett litet tag efter vi landat på Samakkea och vi hunnit ta ett dopp i poolen! Och sen kom farbror Åskar och fru regn och hälsa på och har inte haft vett att ge sig av än….. 

Gårdagens blogg gick ju sådär att posta via telefonen av någon anledning men nu finns även det inlägget på plats men inte nåt foto som brukar visas tillsammans med inlägget…. konstigt! 

”Du har själv nyckeln till dörren

där dina obegränsade möjligheter finns”

Sawadee!!

2 thoughts on “Stängd butik och kackerlacka i sängen!!!”

  1. Usch, min mardröm är att hitta en kackerlacka i sängen, eller ännu värre, vakna av att den kryper på en mitt i natten..!! :S Vi har haft enstaka kackerlackor i vår lägenhet, men inga i sovrummet ännu, hoppas de hålls borta därifrån..! Det obehagligaste för min del var kanske när jag hade lämnat smutsiga tallrikar etc i diskhon över natten och dagen därpå när jag skulle förbereda för diskandet så låg det en död kackerlacka i botten av vasken, var alltför nära att i misstag ta i den med bara händerna också eftersom jag först trodde det var matrester, huuu :O Men ja, bättre död än levande ändå..

    1. Ja, eller hur!! Usch fy, dom e ju inte på nåt vis farliga men dom e räääliga! Vi har än så länge inte haft några kackerlackor inne i huset tack och lov och inte speciellt många på vårt område heller och de e skönt! Åhh, fyyy, ja de e ingen hit när man e på väg att ta i nåt sånt äckligt… men håller med, bättre död än levande!!! 😀
      Förresten, fin blogg du har! Ser ut till att ha ett härligt liv på Teneriffa 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.