Söta, lilla ”gamla tanten”…..

Vaknade innan tupparna på andra sidan gatan idag……. Det var rätt varmt på rummet, så låg ett tag o funderade på om jag skulle sätta igång ac-n eller inte…. (vi har bara en fläkt igång på nätterna än så länge….) men efter en stunds funderande stannade fläkten, jaha, strömavbrott….. Då e det lika bra att gå upp då för ingen fläkt el ac – nä, då blir det lite för varmt! Efter nån timme kom jag på att NU var det dags!! Mot plantskolan!! Bytte morgonens pw/ps mot en tur på moppen till några olika plantskolor. Har behov av lite nya växter o blommor i trädgården så idag tog vi oss tid till en liten tripp. Började hos ”den gamla tanten” (som hon kallas för av grannen här) och hon hade en hel del men som vanligt ”kan det ju finnas mer på ett annat ställe….” Så vidare till nästa, och nästa, och nästa…… Och tillbaka till tanten! Japp, som så många gånger tidigare när det shoppas landar man på första stället ändå…… Med hennes knaggliga engelska, lyckades vi ändå få fram vad vi ville ha, vad det kostade och att vi ville få det levererat hem, (och rätt billigt också…. en orkidee för 15 kr e helt ok…..). ”No problem, no problem, we fix! One o’clock we come”. Så söt hon e! Superbra ju! Fast man vet ju att thaiiarna är ett stressfritt folk o inte alltid har så lätt att hålla tider (ungefär som de svenska hantverkarna…..). 

Stannade till på bageriet o köpte nybakade baguetter med oss tillbaka o nu började det kurra ordentligt i magen! Nån timme senare blev det faktiskt en ps i ”badkaret” (kan nästan kalla poolen för det m tanke på temperaturen!). Lite pluggande och datoriserande förstås och Nattis passade på att läsa en stund.


Och nästan alldeles punktligt, fem över ett, ringde plantskolan o var på plats utanför porten med våra blommor! Inte illa alls! Så, nu är växterna här, då ska vi bara få hit lite mer sten oxå så blir det hur bra som helst i lilla trädgården.

Lite flytta runt bland dom andra krukorna innan mannen begav sig till skolan och jag meckade vidare lite, dock vääääääldigt försiktigt bland blommor o växter, man vet ju aldrig om den där lilla gröna, slingrande figuren finns kvar här nånstans! 

Blev ju såklart lite tid för lek och bad också innan jag, Nattis o Elvira traskade ner till byn för att handla lite till kvällens hemmakockade middag, Nattis hade lite önskemål om olika dumplings. Och så blev det också….. Med ris o go sallad till, med MOZZARELLA! Och den e inte så billig här….. Men ibland får man lyxa till det…. Dock är det lite svårt med friterandet i gryta, har ju inte riktigt koll på temperaturen på oljan och den blev i varmaste laget….. men det var gott ändå! Eftersom vi varit uppe så attans tidigt fick det såklart bli tidig sänggång oxå.

 ”Do not let behavior of others, destroy your inner peace”
                                          Dalai Lama

Chiao!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.