”Sopping, sopping”!!!!!

Då så var det dax! För mannens debut bakom bilratten på högersidan! Hade en hyfsat stor shoppinglista så det var inte så mycket att be för än att hyra bil för en dag och försöka ordna det mesta på en och samma dag. Så ner till byn och fixa en bil tidigt i lördags så vi skulle få ut så mycket som möjligt av dagen. 1000 baht för ett dygn (ca 235 kr) e helt ok. Fick en Chevrolet Sonic som vi kunde fälla sätena i så vi skulle få plats med en maaaassssa kul saker! Och så iväg! Shoppingdag!!!!

Shoppingdag!
Shoppingdag!!

Första anhalten var ett ställe som heter Supercheap som är megastort! Typ Ullaredstort! Med ungefär hälten av stället med alltmöjligt och andra halvan med mat. Det ligger precis i norra utkanten av Phuket Town så det var bara in i smeten och hänga på övriga trafiken. Och ha koll på sidorna är inte så helt lätt första gången… och spakarna….. (dom sitter ju lite tvärtom!) Tur det var automatare i alla fall! Nåja, fram kom vi så det var bara att haffa vars en vagn och in ibland alla andra människor! Massa folk! Efter ett par timmar och två fulla vagnar var det dax för en paus…. Betalade det vi hade och ut med det i bilen, käkade lite enkel mat utanför och fick pausat benen en stund innan det var dax för två nya vagnar och in igen! Nu var det dax för maten! Och vilken massa att välja på, puh! Långt om länge var vi färdiga (i dubbel bemärkelse) och skulle lasta in resten i bilen – det ösregnade! Och här verkligen ösregnar det!! Tur vi köpte vars en poncho så vi inte blev helt dränkta innan vi fått in allt i bilen. Mot Tesco Lotus för lite komplettering och sen vidare till Home Pro vid Villa Market. Köpte lite nya badrumsmattor, soptunnor, lampa till köket, och lite annat smått och gott innan vi helt slut fick hjälp av en personal att få in allt i bilen. Och det var inte så himla lätt…… det blev till att fylla de nya soptunnorna med påsar för att lyckas, men skam den som ger sig! Tror inte vi fått plats med en tandpetare till bara….. Droppade rumporna på en restaurang där och käkade lite innan vi körde hemåt och då var klockan typ halv tio! Och ösregnade gjorde det fortfarande! Massor!!!! Så det var en hel del vatten på vägbanorna…. 

Fullproppad bil med massa kul grejor!!!
Fullproppad bil med massa kul grejor!!!
Det regnar lite....
Det regnar lite….

När vi kom hem var det såklart strömavbrott på halva området och det inkluderade givetvis vårt hus…. Jaja, in med alla grejorna bara och så tar vi det imorgon…… Fick sno lite ström ifrån pumphuset här intill så vi kunde ha kylen igång och även en fläkt under natten och när vi sen vaknade på morgonen var strömmen tillbaka. Skönt! Söndag, mulet och senare regn gjorde att det blev en perfekt dag för städ o röjning och uppackning av allt vi köpt! Och så gick strömmen lite igen senare på em….. Jaha, då får vi se hur länge det varar denna gången då…. Tack och lov bara ett par timmar så när det började mörkna och vi precis tänt en massa ljus kom den tillbaka igen, skönt! Då slapp vi sno ström igen…. Dala Garden hade dock arbetsdag här idag och oavsett regn eller inte så jobbar man… Och dom fick klippt ner vårt träd som växt hur många meter som helst sen i våras! Inte klokt vad det växer! Så nu blev det lite ljusare på terrassen…. 

Dala Garden tuktar trädet
Dala Garden tuktar trädet

Mannen kockade här hemma och sen blev det lite skype med några av döttrarna (det låter som vi har hur många barn som helst….) innan vi rätt trötta och sletna stupade i säng!

I fredags kväll var vi förresten på en restaurang i Rawai som heter Coconut Bar & Restaurant och det var ett himla mysigt och trevligt ställe med god mat så dit går vi absolut fler gånger! 

Coconut Bar & Restaurang i Rawai
Coconut Bar & Restaurang i Rawai

 

”Life isn´t about waiting for the storm to pass.

It´s about learn to dance in the rain”

Sawadee!!

2 thoughts on “”Sopping, sopping”!!!!!”

    1. Ja, jag har sett det på många ställen! Ja, nu har det lugnat sig och varit rätt hyfsat några dagar. Så hoppas det värsta har dragit över nu! // Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.