”Snusförnuftiga och kloka svenska gubbar”….. Hmm, eller inte!

Läste en artikel igår och tyckte den stämde oerhört bra….. Det typiska svenska sättet att tänka och tycka…..”Vi vet bäst och ska tala om för alla andra vilket som verkligen är rätt”…..Eller?? E det inte så många gånger?? Med mycket är det så, tycker åtminstone jag! ”Så här ska man göra”, ”Så här får man inte göra”, ”Men såååå kan ni ju inte tänka”, ”Det måste ni ju ändra på” osv osv….. Denna artikeln är klockren så läs den gärna! Håkan Wallenius (boende i Thailand sen 1989) skriver här om några ”kloka” svenskar – sittandes hemma i Sverige – och deras uttalande om Thailand.

Wallenius vinklar – Äntligen diktatur

Nautilus Resort Blommor
Ljuvliga Thailand!

En av våra grannar på området här kallade en dag på mig och frågade om jag visste att vi hade ett bibo på taket… Öhh, nä det visste vi inte… Går in på hans tomt och kollar upp på taket och jösses, det var inte det lilla precis! Och massa bin! Och dom vill vi INTE ha där! Så det blev till att ringa pestcontrol så dom kunde komma och plocka bort det. Och jodå, dom kom….. besprutade det med nån sorts kemikalier (och vad är skyddsutrustning???? Inte ens munskydd! Galningar!) och ska komma igen om en vecka och plocka bort boet. Då ska alla bina vara borta sa dom…. 

Chiang Mai pestcontrol besprutar biboet
Chiang Mai pestcontrol besprutar biboet

Jaha, och så hade vi en riktigt onyttig matdag igår…. Fika med chokladcroissant (mmmm, den var jättegod!!) efter vi varit på Villa Market och handlat lite knäckebröd (hmmm, vet inte riktigt vad som hände med tankarna där då egentligen -handlar nyttigt knäckebröd och trycker sen in en chokladcroissant…..) och på kvällen hamnade vi på Happy Days i Chalong och käkade BBQ platta med bla ribs, kyckling, coleslaw, grillad majs mm… Puuuhh, tur det inte händer så ofta i alla fall! Men oj, vad gott det var!!!!! 

Onyttigaste dagen på läääänge!!
Onyttigaste dagen på läääänge!!

Vi önskar er alla en fortsatt trevlig helg från ett varmt och soligt Thailand (just för tillfället skiner solen i alla fall!)

selfies
Lite egobilder!

Amor Vincit Omnia

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.