Shopping, mat, dryck, massage och ett ledsamt hejdå

Chinatown nästa!!! Efter en rejäl hotellfrukost gav vi oss iväg allihopa mot Chinatown och shopping! Efter en mycket skumpig båtfärd (blåste mycket idag!) kom vi så småningom fram. Chinatown är galen shopping (tycker i alla fall jag) och jag diggar stället (mannen kanske inte lika mycket….) om man ska handla mycket och såklart om man står ut med trängsel och  myyyyycket folk! Skiljdes från ungdomarna och jag, mannen och Steffi gick på vårt håll. Ett par timmar senare och lite påsar i händerna tog vi oss ur Chinatown och åkte vidare till Khao San Road. 

Skumpig båttur till Chinatown
Skumpig båttur till Chinatown

I Khao San området käkade vi lunch på en av parallellgatorna där Steffi bodde förra året hon var ute och reste, och som är en lite lugnare gata än själva Khao San men verkligen supermysig! Lite massage på det och givetvis ett besök på Swensens också! 

Footmassage & Swensens
Footmassage på KhaoSan och ett litet besök på Swensens

Vi bodde i Sathorn området och det är en bit från Khao San så det fick bli taxi tillbaka till hotellet. Men oj vilken trafik det var!!!! Tog oss över 2 timmar (!!!!!) att ta oss och normalt borde det kanske ta ca trekvart! Något störigt, men så är det ju i storstaden…. På kvällen tog vi några av ungdomarna med oss då vi tänkte besöka den högsta skybaren i Bangkok, Baiyoke skybar. Den finns på 83:e våningen så vi tänkte oss en liten drink där och beskåda Bangkoks skyline. Hade läst på så att det var ok att åka upp utan att det skulle kosta en hiskelig massa pengar….. När vi väl kom fram och skulle hoppa in i hissen fick vi frågan om vi hade biljetter….. -Öööhhh, nä, måste man det? – Yes, you have to buy ticket, 400 baht/person – Va????? – Yes, only free for hotels guests. Aaahhhh, men va faaaaeeen!! Blir så jäkla förbannad!! Hade läst på på en massa olika sidor och inte nånstans stod det att det kostade bara för att åka upp till baren! Mög! Så det sket sig….. Det är kanske inte så mycket pengar för var och en men för oss just nu kanske det är en liten onödig utgift (plus att jag blev så förbannad så tänkte minsann inte gynna dom med några pengar!) Så det var bara att besviken vända hemåt till hotellet igen.

Asiatique
Fina elefanter på Asiatique och hotellet som aldrig blir klart

Ännu en go hotellfrukost innan vi checkade ut (men lämnade våra väskor på hotellet) och  jag, mannen och Steffi åkte till Asiatique för att kolla läget inför nyår. Har inte riktigt bestämt ännu vad vi ska göra den dan. Och där hade jag också tokig information…. dom öppnade ju inte förrän klockan 17!!! Det går bra nu…… NOT!!! Nähä då åker vi väl till MBK istället (för där VET jag att dom i alla fall har öppet…) o mötte sen upp ungdomarna. Killarna och Steffi bestämde sig för att gå och se Star Wars på bio och eftersom det inte e riktigt min typ av film så jag tog en rundapå köpcentret och fick shoppat några smågrejor under tiden. Middag käkade vi sen på ett litet hak i närheten av hotellet innan det var dax att vinka av ungdomarna. Baksidan av vårt liv här att inte träffa barnen på en lång tid….. Så lite ledsamt var det allt att säga hejdå till sonen….. Men men, vi ses snart igen!!! 

”Det bästa sättet att förutsäga framtiden är att skapa den!”

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.