Seafood och lyxigt värre!!!

Powerwalk idag! Härlig morgon precis som alla andra varit hittills….. Fm pluggades det och sen ett par timmar på beachen (med lite mer plugg….) 


Idag är det Magha Puja dagen, vilket egentligen innebär 24 timmars ”stopp” med öl/vin/sprit men det är lite olika med de där dagarna, ibland stoppas spritförsäljningen över allt, ibland har vissa öppet och säljer ändå. Alla är förvirrade hur de ska göra, alla springer runt och tittar hur de andra gör. Men mest av allt är man rädd för polisen och vad de kommer ta i straffavgift om man säljer och har öppen bar. Fakta: 
Magha Puja är en buddhistisk festival som firas i ThailandKambodja och Laos. Högtiden firar det tillfälle då 1 250 upplysta lärjungar till Buddha spontant kom för att lyssna på honom. Buddha förutspådde vid detta tillfälle sin egen död och reciterade en sammanfattning av sina läror och de disciplinregler som alla buddhistiska munkar förväntas recitera var fjortonde dag. Magha Puja infaller vanligen vid fullmånen i februari. Under dagen mediterar man, mässar och lyssnar på predikningar. I firandet av Magha Puja ingår också att man håller ljusprocessioner runt templen

Skypade med lilla prinsessan Elvira och hennes mamma idag, stackars lilla gumman har fått vattenkoppor….Men go och glad som vanligt under tiden vi pratade i alla fall! Såklart bättre att ha vattenkoppor när man e liten än att få det som vuxen! 
Ikväll är sista kvällen i Patong innan flytten till Samakkea i Nai Harn, så idag bestämde jag (utan att fråga mannen…) var vi skulle käka middag! En restaurang jag gått förbi måååååånga gånger under åren vi varit här men det har aldrig blivit av att vi ätit där. Men IKVÄLL skulle det ske!!! Så efter ytterligare lite bikinijakt (nä, det blev ingen nu heller….. antingen e dom på tok för dyra – vägrar lägga 2500-3000 baht för en bikini här, vilket dom kostar i dom ”riktiga” affärerna – och dom som säljs i alla stånden här… haha, där finns inte riktigt rätt storlekar o modeller kan man väl säga….) traskade vi bort till restaurangen. Superfint, superservice, supergott och supermysigt!!! Full pott!! 

Recension: En verkligt kanonfin restaurang som ligger precis innanför entren (ut mot ”torget”) på köpcentret Jungceylon. Mysig inredning och fantastisk personal från det man ställde sig och tittade på menyn utanför tills det man lämnade restaurangen! Lugn och behaglig miljö (dock lite småkallt), och fönster längs med hela restaurangen, bekväma soffor och möjlighet att kocka själv! Och det gjorde vi, beställde Seafoodplate, vegetables och schrimp dumplings som vi tillagade i en Hot Pot som finns på en elplatta på bordet. Och utan tvekan det absolut godaste vi ätit på läääänge! Riktigt, riktigt gott! Från det man beställde maten tog det ca 2 min innan första kyparen kom in med ett fat och berättade vad det var, sen kom nästa kypare med fat nr 2 och till slut en tredje kypare med fat nr 3. Alla bugade innan dom berättade vad det var och satte fatet på bordet och bugade innan dom lämnade …… Kändes verkligen lyxigt utan att det var överdrivet! Idag blev det Cola till maten (serverades ingen öl idag) som kom nån minut efter beställningen och kyparen lagt våra servetter i våra knä! Detta var ett tillfälle vi lyxade till det! Notan slutade på 1 763 Baht, ca 475 kr, vilket vi tyckte var värt varenda öre! O billigt jämfört om man ska äta en sån meny hemma….
Klart full pott i betyg! Rekommenderas definitivt!!!

Efter maten tittade vi lite på en vattenshow dom har på torget på Jungceylon och det handlade om historien om Jungceylon – som man kallade Phuket för för över 100 år sen, och det är ett trevligt inslag tycker jag. 


På vägen till hotellet stannade vi till för en liten fotmassage….. Lika gott som vanligt! Tillbaka till hotellet var klockan mycket så dök snabbt i säng…. Nya tag imorgon! Då väntar Samakkea! 

”The happiest people don´t have the best of everything,
 they just make the best out of everything”

Chiao!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.