Rom och SPA i Chalong

Startar dagen med en ps på 30 längder vilket kändes helt okej! Och idag tänkte vi fira vår ettårsdag (några dagar för sent dock…) som cigarettfria!!! Även om vi har våra ”puffar” har vi sparat en hiskelig massa pengar och för att inte tala om hälsa!! Så vi började med att äta gofrulle på Coffehouse och det var inte alls dumt! En go omelett m bacon och sallad och en toast till det toppat med en supergod cappuccino, mums!  

coffeehouse, Sai YuanCoffeehouse, Sai Yuan

När vi satt där och kollade i lite broschyrer hittade vi en broschyr om ett SPA och fick ett ryck… vi kanske ska gå på SPA idag?? Sagt och gjort, kollade lite om jag kunde hitta det på nätet men det fanns inte där så vi körde helt enkelt dit för att se om där fanns tid för oss! När vi kom dit (låg i närheten av Phuket Town) så var där…. STÄNGT!! Ahhh, va faaeeen, det fanns inte kvar längre…. Tradigt! Jag som tyckte det skulle bli sååå gott…. lite surt… Jaja, vi körde vidare och tänkte ta ett annat håll hem för att se om vi hittade nåt annat på vägen…. Körde en liten bit bara och sen dök det upp ett annat som jag läst om på nätet tidigare… Vi svingsade inom där och kollade och jodå, dom hade tid för oss men eftersom vi inte hade bikini och badbyxor med bokade vi in oss lite senare på em. 

Chalong Bay Rum fabric
Chalong Bay Rum fabric, Chalong, Phuket

Körde lite småvägar därifrån sen och hamnade på Chalong Bay Rum fabric, som jag läst lite som hastigast om på tripadvisor, och stannade till där. En liten fabrik som tillverkar rom och hade en liten bar där man kunde få lite drinkar med deras rom i. Tyvärr hade dom bara guidade turer från kl 14, och varje timme fram till 18, och klockan var bara 12 så vi slog oss ner för en dricka i stället och spelade lite, ja, vad det nu heter…. kaplastavar eller nåt… Jag tog en Mojito och den var verkligen supergod!! Lite sötare rom än vanlig och inte alls dum! Satt där och chillade lite och spelade innan vi körde hemåt. 

Chalong Bay rum fabric 2
Chalong Bay Rum fabric, Chalong, Phuket

Stannade till och handlade lite mat (eko i kylen….) och fick grejat lite hemma innan vi begav oss iväg igen till SPAet. Och vilket ställe!! Så himla mysigt!! Riktigt som ett SPA ska vara. Blev välkomnade med vars en fuktig, kall handduk med citrondoft och ett glas iskallt vatten medan och skulle då välja doft till vår aromamassage…. lyx! Dom hade erbjudande att ”Buy 1 get 1 free” och det var ju lite det som var avgörande att vi bokade in oss då det ju såklart kostar lite grann på ett riktigt spa (men skulle tippa på ung en fjärdedel av priset mot hemma, minst!).

Siladon Spa, Phuket
Siladon Spa, Chalong, Phuket
Siladon Spa Phuket 2
Siladon Spa, Chalong, Phuket

Blev visade upp till ovanvåningen och in i ett behandlingsrum där vi skulle byta om till morgonrock och döööösexiga engångsunderkläder….. haha, dom inte så speciellt snygga i alla fall! Började med lite fotscrub och sen mer än 1,5 timmes aromamassage (oljemassage då) och herbal massage. Herbalmassage är en sorts ”örtboll” som doppas i hett vatten och som man sen masserar med…. sååå härligt! Efter det blev det 15 minuters paus på terrassen med lite frukt och kokosnötsdricka, ljuvligt!! 

Siladon Spa, Phuket 3
Siladon Spa, Chalong, Phuket

Efter pausen väntade 1 timmes ansiktsbehandling och 1 timmes fotmassage….. Och det var precis lika bra som det andra vi fått! Helt underbart!! 

Siladon Spa, Phuket 4
Siladon Spa, Chalong, Phuket

Efter avslutade behandlingar bjöd dom på te och några småkakor och jag måste bara säga att detta var det utan tvekan det absolut BÄSTA spaet jag varit på någonsin!!! Och vilken personal!!! När vi bytt om efter vår behandlingar och kom ut ifrån rummet stod våra skor snyggt och prydligt rakt nedanför trappsteget och tjejerna stod några meter framför på vars en sida typ och bugade… Helt, helt outstanding!!!! Över 4 timmars omhändertagande och fantastisk upplevelse! Kan inget annat än att utan tvekan rekommendera dom!!! 5 stjärnor!!!

Blev lite käk på J-Fai på hemvägen innan jag brottades lite med datorn….. Sen var det till att samla ihop benhögen och masa sig in i bingen efter en händelserik dag! 

”Stirra dig inte blind på en stängd dörr.

Det kan finnas en öppen bredvid”

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.