Resa på avstånd

Ja, de e ju också ett sätt att resa…. genom någon annans ögon…. Som bekant är ju äldsta dottern på långresa och befinner sig just nu i Australien och eftersom hon inte är den skrivande typen få vi ta del av hennes resa genom foto som hon (tack och lov!) skickar till oss lite då och då och såklart genom skype (än en gång, tack för teknikens under!). Så här får ni också ta del av lite foto!

Steffi
Steffi i Australien

Hade ingen aning att det fanns en hippieby i Australien! Men det finns det visst, Nimbin utanför Byron Bay på östkusten. Det var efter Aquarius Festival, som hölls i Nimbin 1973, som den australiska hippierörelsen anses ha sett dagens ljus när en grupp människor inte ville åka hem utan bestämde sig för att stanna kvar och leva ett alternativt liv med allt vad det innebar. E ni lite mer nyfikna på Nimbin kan ni läsa mer här.

Nimbin
Nimbin

En dag hoppas jag kunna åka dit i alla fall, hade varit skoj! Men just nu är vi ju i vårt eget lilla paradis och det är inte fy skam alls! Bestämde oss för middag på Green Tamarind tillsammans med Zubis och för första gången åt även jag hamburgare där. Och dom är gigantiska! Och sååååå jä-la goda!! E man glad för burgare bara måste man testa deras om man är i krokarna!

Middag på Green Tamarind
Middag på Green Tamarind

När vi besökte Thai Lagoon häromdagen fick vi sällskap vid bordet av en liten kisemise! Såååå söt! Och kelen till tusen! Så mannen passade på att myspysa lite med den. 

Lilla kisemisen på Thail Lagoon
Lilla kisemisen på Thail Lagoon

Och så har förresten solen och den blåa himlen kommit tillbaka! Så igår blev det faktiskt några timmar på stranden efter vår frulle på en av restaurangerna precis vid Nai Harn beach. Helt ok mat och hyfsade priser och såklart mysigt att sitta där och käka. 

Frulle vid Nai Harn
Frulle vid Nai Harn

Givetvis följer man lite grand vad som händer hemma i Sverige och jag måste säga att det verkar ju inte vara riktigt riktiga människor som sitter på dom där höga positionerna….. Hallada, vilka knäppgökar det finns! Och så får dom en massa pengar för att sluta jobba där…. Hmmmm,…. Höga löner – hög fallskärm, låga löner – ingen fallskärm…. känns egentligen inte riktigt rättvist…. Men, men Sverige i ett nötskal….. 

”Some people are so poor, all they have is money”

                                                                             Bob Marley

Sawadee!!

3 thoughts on “Resa på avstånd”

  1. Nimbin, något för oss Sissi……som Jamaica rallare vet jag att jag hade trivts!!!!

    Gullig Thaikisse?

    I Sverige går det till hur som helst nu förtiden, det var bättre förr…..?

    Kram på er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.