Recension Nautilus Resort

Middagen igår kväll tänkte vi käka på Thai Lagoon men snopet när vi kom dit, dom hade stängt för säsongen…. Förstår dom ju såklart, det går ju inte att ha öppet med bara någon kund per dag…. Så vi moppade vidare till en restaurang som heter Café Java, en fransk restaurang som vi ätit på när vi var här sist men inte i år ännu. Trevligt bemötande och glad personal….. Ja, och vi käkade ju inte franskt utan höll oss till thaimat och det kunde dom absolut laga i alla fall! Riktigt mumsigt var det!

cafe java 2
Middag på Café Java

cafe java

Idag har vi besökt vår lilla tattokille för slutförande av våra tatueringar, och min e nog helt klar nu (tror jag….). Jag hade bara ett par små detaljer kvar som nu sitter på plats och jag e absolut nöjd!!

Helt färdig tattoo!

Vi bodde ju som sagt på Nautilus Resort nu när vi var på Lanta och tänkte skriva en liten recension om resorten

Nautilus Resort ligger på den södra delen av Long Beach och drivs av ett thai/svenskt par tillsammans med sin thailändska personal. Och alla, både ägarna och personalen, var verkligen supertrevliga!!! Väl bemött med ständiga leende från dom alla! På resorten finns det 10 nyrenoverade bungalows med havsutsikt helt el delvis från dom allihopa och alla med en liten terrass. En grönskande trädgård som gränsar till stranden så det är verkligen vid havet. Det finns solstolar precis i kanten mellan trädgården och stranden där man kan skåda fantastiska solnedgångar. Riktigt mysigt!! En liten nackdel var att nu när vi var där var det väldigt lågt vatten så man kunde inte bada direkt nedanför resorten utan fick gå en liten bit bort men det var okej ändå.

Nautilus Resort 2
Nautilus Resort, Koh Lanta

Deras bungalows är som sagt nyrenoverade och väldigt fräscha och har toalett med dusch halvt om halvt utomhus. Dock under tak men inte vägg hela vägen upp så man kan titta på stjärnorna när man duschar om man skulle vilja… Handfat i glas på en betongbänk, golvet betong med massa små, mjuka stenar ingjutna och toastol såklart (dock lite låg kanske…). Duschtvål, schampoo och duschmössa finns och en elefant med tänt ljus mötte oss när vi kom. Trevligt! Rena, fräscha handdukar byts varje dag om man vill (man hänger ut en städskylt). Finns bungalows både med ac och bara med fläkt. Vi hade dubbelsäng med myggnät och vi kanske hade önskat en liten bäddmadrass också då en och annan fjäder i madrassen kändes igenom….  På rummen finns också två rejäla bambustolar med bord, en bambuställning till kläder och där minikylen står och ett safetybox på väggen och ett litet sidebord med vattenkokare och kaffe. Det finns också två typiska thaidynor med ryggstöd man kan använda antingen inne eller ute i solstolen. Det enda vi saknade lite var nattduksbord, och kanske egentligen två stolar m litet bord och inte en solsäng ute på terrassen. Det finns bungalows både med ac och bara med fläkt.

Beachfront Bungalow Nautilus Resort
Beachfront Bungalow Nautilus Resort

På resorten finns också en restaurang med den mest fantastiska mat jag någonsin ätit i Thailand, absolut outstanding!! Dom serverar thaimat, västerlänsk och har även ”american breakfast” som ingår i rumspriset. En liten bar finns också i anslutning till restaurangen. Det finns en rejäl drinklista och vi provade Mojito – och det var verkligen en Mojito!! Toppen!

Nautilus Resort
Nautilus Resort

Personalen hjälper gärna till med att boka diverse utflykter, ordnar med transfer både från Saladan piren och även från flygplatsen i Krabi och så hyr dom ut moppar. Precis som på många ställen på Lanta är det rätt långa avstånd om man ska ta sig runt så det är att rekommendera att hyra moppe om man har möjlighet och givetvis kan köra en. Tempot på vägarna är betydligt lugnare på Lanta än tex på Phuket, men många av vägarna är katastrofala med endast jord, sand och granitkross…..

Priserna på bungalowsen startar på 1400 baht/natt i lågsäsong för att vandra uppåt till den dyraste på 5000 baht/natt under peaken. 

Summa: Ett ställe som jag absolut gärna återkommer till!! Dom gjorde att vår vistelse i stort sett blev helt perfekt, vilket vi tackar så hjärtligt för!!! Rekommenderas starkt och av oss – i vår värld – får dom 5 stjärnor!

Nautilus Resort Blommor
Nautilus Resort

”Det högsta är inte att aldrig falla,

utan att resa sig efter varje fall”

                                                                    Kinesiskt ordspråk

Sawadee!!

2 thoughts on “Recension Nautilus Resort”

  1. Ja, där var jättemysigt verkligen!! Och ja, det är ju rätt stor skillnad på priset när man åker på högsäsongen…. Synd! Men nån gång kanske ni får möjlighet att bo där ändå… Om inte så åk gärna dit för matens skull en kväll!! Den var fantastisk!! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.