Premiärtur över bergen!!!! Duktiga jag!

Då har jag gjort min premiärtur över Kataberget! I lördags var det himla fint väder så vi hoppade på våra fina moppar och gav oss iväg på en liten tur. Tyckte det var dax för mig att själv köra över bergen och inte bara åka…. de e ju lite läskigt (japp, det tycker i alla fall jag!) med trafiken och kände väl att ska jag köra över bergen vill jag nog allt göra det med sällskap de första gångerna! På vägen till Kata stannade vi till på en av restaurangerna med lite view och tog vars en islatte och delade på en bananpannkaka (kan säga att det är inte det billigaste stället precis men man betalar ju såklart för utsikten….). Helt ok kaffe – liiite i tunnaste laget kanske – men en jättegod pannkaka i alla fall!

Fikapaus med utsikt över Kata Noi beach
Fikapaus med utsikt över Kata Noi beach

Efter fikat fortsatte vi ner till Kata och vidare till Karon där vi sen körde ett annat håll över ett annat berg till ”The Green Man” i Chalong där vi stannade igen(!)- för en liten paus. Ännu ett ställe som jag hittat på Tripadvisor som är en riktig engelsk pub! Mannen som äger den tillsammans med sin fru, byggde den 2000-2001 och öppnade i maj 2001. Ett superhäftigt ställe! Dom har verkligen lyckats få in den engelska känslan (än en gång vad vi tycker och känner….) och paret som äger det är verkligen trevliga! Dom har en gedigen meny med massor av rätter att välja på – mestadels västerländskt och pubmat men även en del thai. Efter en liten vätskekontroll där moppade vi så vidare!

The Green Man i Chalong
The Green Man i Chalong

Lite shopping på hemvägen (och jaddå, vi kom hem hela!!) innan vi på kvällen åkte ner till en tysk restaurang som hade lite oktoberfest där vi hade en trevlig kväll med en massa andra faranger (utlänningar då…). 

Söndagen bjöd på kalasväder så vi åkte ner till underbara Nai Harn beach ett par timmar och slappade riktigt. Inte så värst mycket folk och väldigt lite vågor för att vara Nai Harn, och det var faktiskt gul flagg så det var riktigt lugnt och härligt. 

Nai Harn beach okt 2015
Nai Harn beach okt 2015

På kvällen åkte vi in till Phuket town och käkade på ett kanonställe med koreanskt/japanskt bbq (kommer snart recension!) innan vi tog en liten runda på nattmarknaden. Var några småsaker vi letade efter och vi hittade minsann det mesta innan vi (jag var då dyngsvettig!) åkte hemåt och hoppade tidigt i bingen med våra böcker. Så var denna helgen över! 

Dagens citat blir i bild & textform:

 

Flygplansbild travel

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.