Phuket Town dag!

Ja det är nog bara att konstatera att nu e det rätt varmt….. 35,4 gr halv tio på fm…… Men idag var det ”bara” 94% luftfuktighet…. Ofta när jag går upp på morgonen är det 99%! Så det där med kläder och smink… Haha, ja det kontot har man verkligen inte ödslat på precis!! En sarong och ibland en klänning eller så… det är ungefär vad som används i klädväg….. 

temperatur

Mannen tog en liten paus i sitt pluggande och blev på lite lekhumör så det var bara att ladda kameran och stå beredd! Och inte är då speciellt kallt i vattnet heller så man behöver definitivt inte frysa (typ 32 grader….) 

badpojken leker

Idag är det ju söndag och då var våra planer att åka in till Phuket Town och shoppa lite, vilket vi ju gör rätt ofta – planerar att shoppa alltså men inte så speciellt ofta kommer vi hem med vad vi tänkt oss… Men idag skulle vi! Och för att mannen skulle slippa köra idag tog vi bussen in (det är en liten bit att gå till stora vägen där bussarna går och det var ju smart att göra det mitt på em när det inte e så kallt precis….. på den hittills varmaste dan kändes det som också!) Tur kom jag på att det låg två såna där man viftar med (moderna solfjädrar kan man kanske kalla det för) som vi tog med oss när vi gick, och det var tur det! Jösses vad varmt det var! Puuhhh! Men vi kom i alla fall fram till bussavägen och satte oss och väntade… snart kom det en buss men den bara körde förbi – kul ju! Jaha, hur länge ska vi behöva vänta då på nästa tro???? Men den kom faktiskt bara efter en liten stund…. Det tar sin lilla tid, typ 30-40 min in till stan, men det är billigt – 30 baht/person! ca 8 kr!

buss Phuket Town

Phuket Town 150503-b

Jaja, så småningom kom vi ju in till stan och gick tog oss in i old town (och började med lite käk och dricka…) och gick sedan bort till ett ställe som heter Expo. E lite marknadsaktigt men inomhus så där tänkte vi shoppa lite. Och OJ som vi shoppade!! Not!! Igen! Blev inget direkt i dag heller…. knepigt! Jag som inte brukar ha problem att shoppa har inte så mycket lust till det längre…. Billigt och bra! Old Town e rätt fascinerande och väldiga kontraster på gamla, nya, sunkiga och nyrenoverade hus huller om buller! Men på nåt vis charmigt! 

Phuket town 150503-a
Phuket town
Phuket town 150503
Phuket town

Tog en tuk tuk till en restaurang som heter Natural där vi träffade Dick och Lena för gemensam middag och vidare bort till marknaden på Walking Street efter maten. En marknad dom har varje sönd em/kväll där dom stänger av en gata och har diverse mat, prylar och massa musik! Riktigt mysigt (dock räääättt varmt fortfarande….)

Natural restaurant, Phuket Town

Natural Restaurant, Phuket Town a
Natural Restaurant, Phuket Town

Waling street, Phuket Town

Walking Street, Phuket TownWalking street, Phuket Town

Ett par timmar där innan Dick och Lena var snälla nog (Tack så jättemycket!!) att köra oss hem så vi slapp åka tuk tuk el taxi. Lite skitsnack en stund hemma på terrassen innan dom begav sig hem till Bang Tao. Skypade lite med lillprinsessan där hemma som haft sitt ettårskalas (lite trist såklart att vi inte var där men så e det ju….) och visade upp sina presenter. Stora, fina tjejen! Vi var rätt så klibbiga så halv ett på natten hoppade vi i poolen och fann att månen hade ett fantastiskt sken idag! En trevlig, men väldigt varm och svettig, söndag! 

måne
Fantastisk måne!

”Problems are not stopsigns, they are guide lines”

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.