Phuket del 7 & Hong Kong dag 4

Ja, och lite kläder, mat och nöje ska man ju såklart också ha på sin semester….. (eller om man bor här för den delen också….)

Shopping

Phuket Town:
Ofta börjar shoppingen redan när du ligger på stranden. Efter det kommer du att hitta till de lokala marknaderna. Är du fortfarande inte tillfredsställd bör du bege dig till staden, Phuket Town! 
Här hittar du allt från antik asiatisk konst & hantverk till butiker med kläder, hushållsartiklar, krimskrams, torkade räkor och Thai siden. Vare sig du letar efter något särskilt till dig själv eller dina nära och kära kommer du med säkerhet att hitta det här. 
Det första området som du bör besöka när du är i gamla stan i Phuket stad är Thalang Road och Dibuk Road. Fortsätt sedan till Rassada, Yaowarat och Phang Nga Road och till utkanten av Phuket. Staden erbjuder ett brett spectra av shopping för alla typer av budgetar. När du vandrar runt kommer du snart inse att att staden är mycket mer än Phukets provinciella huvudstad. På helgerna kan du handla mycket och billigt på Phuket nightmarket.

Köpcentrum, Varuhus och stormarknader

Det finns oräkneliga små och stora souvenirbutiker i Phuket. Utöver dem finns även köpcentrum, Central Festival och Jungceylon (Patong) och stora varuhus, Ocean, Robinson, Tesco och Big C är några exempel. En salig blandning av varor ofta i flera plan. Allt från livsmedel, elektronik, kläder, skor och ofta även ett plan med restauranger, såkallad foodcourt. Ett bra alternativ när du vill strosa runt i luftkonditionerad miljö.

 
Pruta
I thailand förväntas det att du ska förhandla om priset på en vara, att pruta. (gäller ej i större varuhus och butiker där priserna är oftast är fasta).

Slutpriset du betalar avgörs av hur duktig du har varit i din förhandling. Ofta kan det ursprungliga priset vara tre gånger högre än det som försäljaren till slut accepterar. När ni väl kommit överens om varans pris ses det som mycket ohövligt att inte slutföra affären, pruta bara om du har för avsikt att köpa en produkt.

Se upp för

Se upp för svartabörshajar, taxi/tuk tuk förare eller vänliga främlingar som erbjuder sig att ta dig olika shoppingställen. I de flesta fall handlar det om att de får en provision för kunder de kommer med eller att de försöker lura dig på ett eller annat sätt.

Restauranger på Phuket

Den thailändska matkulturen är känd över hela världen för sina underbara smaker och färska råvaror, Phuket är inget undantag. När du besöker Phuket ska du prova skaldjur som kommit att bli ett signum för ön. Det finns restauranger för alla smaker, italienska, japanska, österrikiska och asiatiska.

 
Mångfalden av kulinariska upplevelser är en av de största attraktionerna på ön. Du kan äta frukost på hotellet, lunch från en lokal nudel-vagn vid vägkanten, och middag med fina viner i en sofistikerad restaurang-miljö med vidunderlig havsutsikt och se solen sakta försvinna bakom horisonten.
Nattklubbar och diskotek


Det finns massor att göra när solen lagt sig ner över horisonten i Phuket, allt från lugna restauranger till pulserande diskotek. 
Patong är hjärtat i phukets nattliv och framförallt Bangla Road, nöjesgatan mitt i Patong. Här finns allt. 

På dagen är Bangla en lugn gata med några butiker och mindre stånd. På kvällen stängs trafiken av och Bangla förvandlas till patongs livligaste partyzon. 
Ett inferno av barer, shower, diskont och ladyboys. Musiken är öronbedövande och tenderar att öka desto senare det blir i konkurrens om kunder och stängs inte av förrän under småtimmarna. 
Hundratals barer, allt från engelska pubar, diskotek, karaoke barer och go-go barer, alla slåss de om just din uppmärksamhet. 
En del barer öppnar tidigt men det mesta runt nio på kvällen. Enligt regler ska barer stänga kl ett och diskotek kl två men det finns ställen som har öppet till 5-6. 
Halva priset på drinkar när du hittar ”Happy Hour” skyltar. Olika barer har halva priset vid olika tider, det kan löna sig att gå runt bland barerna.

Längs med Patongs strandpromenad finns ett antal trevliga och bra restauranger och jazzpubar, ofta i anslutning till olika hotell men det är på Bangla Road som nattlivet är fokuserat. Det ska sägas med en gång att Bangla Road inte är ett ställe för de som söker lugna romantiska middagar! Hit vallfärdar turister om inte bara för sightseeing för en kväll på denna makalösa nöjesscen. Naturligtvis finns det barer, nattklubbar och disco även på de andra orterna men inte alls i den utsträckningen som i Patong.

 

 


Dag 4 i denna galna stad har vi avverkat ett antal kilometer….. Mycket promenerande och lite tunnelbana och båt har det blivit idag, och eftersom man knappt haft skor på sig på flera månader har det såklart resulterat i lite skoskav…. Sådär skönt! Men vi har sett många delar av den här stan, både typiska turiststråk och skabbiga bakgator, kontrasterna är enorma här! Käkat godaste scones till frulle, glass i parken, lite vätskekontroll i en bar m fish & chips-tilltugg och på koreansk mat till middag, mao mycket mat och dryck idag! Gott! En dag kvar sen bär det av hem till Samakkea igen! Ska bli skönt, saknar en go säng, dopp i poolen och fried rice!!! 

19.4

19.4A

19.4B

”Choices, chances, changes. 

You must make a choice 

to take a chance or

your life will never change”

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.