Phuket del 5 & kort sammanfattning av Hong Kong dag 2

Idag bjuder Phuket del 5 kommer det lite mer aktivitetstips!

Dykning på Phuket:
De flesta av stränderna på Phuket lämpar sig riktigt bra för snorkling. Endast ett 50-tal meter ut hittar du en underbar undervattensvärld med vackra koraller och massor av färggranna tropiska fiskar. För den som söker snorkling utöver det vanliga finns det plats på dyk-båtarna även för den som bara vill snorkla, alternativt att du bara vill följa med och titta på den härliga miljön. Dagsturer inkluderar oftast transporter till och från hotellet, lättare frukost, lunch och dryck samt färsk frukt på båten.
 
Bäst snorkling runt Phuket:
1. Paradise Beach
2. Freedom Beach
3. Tri Trang Beach
4. Jungle Beach
5. Kata Beach

Lära dig att dyka:
Är du intresserad av att lära dig dyka eller har du redan certifikat och söker platser under vattnet utöver det vanliga? Phuket räknas till en av de 10 bästa dyk-destinationerna i världen.
Spektakulära korallrev, ovanliga klippformationer och ett stort utbud av marint liv kombinerat med en fantastisk sikt (klar sikt 30-40 meter) ger fantastiska möjligheter för dykare på alla nivåer.
Eller är du bara ute efter bra förutsättningar för att snorkla, Phuket har allt!
 
Även om de flesta erfarna dykare bokar en längre liveaboard-resa till Similan, så bjuder Phuket också på fantastiska dagsturer. Öar med en underbar undervattensvärld vackra koraller och massor av färggranna tropiska fiskar. Dagsturer inkluderar oftast transporter till och från hotellet, lättare frukost, vatten, läsk, kaffe, dykinstruktör och dykutrustning. Dykturerna arrangeras så att det finns tid för ytintervall, måltider, snorkling och avslappning.
Dykshoppar:
Dykcenter finns bokstavligt talat överallt på Phuket. De varierar i storlek, från det minsta lilla hålet i väggen till de större skolorna med egen pool. Alla har de gemensamt att de vill ha dig som kund. Flera av de skandinaviska dykcentren har personal som talar svenska. Vare sig du bokar din dykresa/utflykt i Sverige eller på plats i Thailand är det viktigt att gå igenom vad som gäller, vad ingår. Finns det eventuella rabatter vid tiden för din resa?
På plats i Phuket är det värt att hoppa runt bland de olika företagen innan du bestämmer dig för vilken du väljer eftersom det kan skilja stort på både pris och kvalitet. Kontrollera vilken typ av båt som används, hur många personer som ingår i din grupp samt vilken säkerhetsutrustningen som används på båten.
 
Dagsutflykter:
För dagsutflykter så ligger de flesta dykplatserna någon timmes båtresa söder eller öster om Phuket. Här ligger flera öar och undervattensrev som lockar med mycket fin dykning. Utflykter över flera dagar går ofta till den västra sidan av ön, Similan Islands, Koh Tachai, Koh Bon, Koh Surin och Richeliu Rock är de mest kända platserna
Avgångarna sker från Chalong Bay på Phukets östra sida. Gästerna hämtas normalt med minibuss tidigt från hotellet. Vid piren bryter sedan kalabalik ut när all utrustning lastas till de färglada transportbilarna som sedan tar dig med utrustning ut längs med den långa piren till väntande båtar, håll i hatten!
 
Live aboard:
Live Aboard betyder att du bor ombord under flera dagar. Även om de flesta erfarna dykare bokar en längre “liveaboard” till Similan, så bjuder Phuket också på fantastiska dagsturer. Öar med en underbar värld under vattenytan. Dykturer ordnas så att tid finns för ytintervall, måltider, snorkling och avslappning.

De bästa dykplatserna runt Phuket:
1. Similan Island
2. Koh Racha Yai & Noi
3. Richelieu Rock
4. Koh Bon & Koh Tachai
Golfen runt Phuket

Golfen kom till Thailand för över 100 år sedan och idag finns det drygt 220 banor i hela landet varav 8 på Phuket. 
De flesta håller hög internationell standard med layouten i ett vidunderligt landskapmed tropisk växtlighet. En del av banorna erbjuder även boende vilket gör det perfekt att kombinera golfresan med sol och bad på någon av Phukets vackra stränder.

Att de flesta resenärer som kommer till Phuket för njuta av sol, bad och natur är det ingen tvekan om. För de med
golf intresse som får möjlighet att prova någon av öns banor kan jag garantera en oförglömlig upplevelse. 

På Blue Canyon till exempel kan golfaren följa fotspåren av Tiger Woods där han vann Johnnie Walker Classic 1998. Blue Canyon rankas som öns bästa bana där även green-feen är den högsta. Kostnaden för att spela mellan de olika banorna och beroende på tid på året kan skifta stort.

“En golfsemester på Phuket med mästerskapsbanor, pittoreska stränder, utflyktsmål, gourmetrestauranger, fantastiskt nattliv och den oöverträffade thailändska gästfriheten kombinerat med sol och bad gör detta till en golfares dröm”.

Tänkte bara köra en liten kort sammanfattning av vår Hong Kong dag 2 (så kommer det mera senare! ) Bokade ju som sagt en dagstur (Ture turist…) där vi bla besökte ett kinesiskt tempel, åkte upp till Victoria Peak m Sky Terrace, käkade lunch på restaurangbåten Jumbo och åkte världens obehagligaste busstur…. Italiens kringelikrokavägar och Thailands vägar är rena himmelriket jämfört med dessa! Och hastigheten var inte den lägsta heller… Men vi överlevde tack och lov!! Avslutade vår dag med ett restaurangbesök på en japansk restaurang och käkade traditionell koreansk bimbibap, höjdare!!!!! Riktigt supergott!!!  

17.4 17.4a

Vi kan inte välja ramen för vårt öde, 

men vad vi sätter in i den är vårt eget val.

                                                                     Dag Hammarskjöld

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.