Phuket del 4 & hejdå till Nai Yang

Så, då kommer Phuket del 4! Lite aktivitetstips!!

FantaSea Show Kamala

På Kamala Beach bjuds det på storslagen, spännande och fartfyld show från en enorm scen som har plats för hela 3000 besökare. Phuket FantaSea Show berättar om Thailands historia, gamla traditioner, myter och exotiska arv. Showen är en fröjd för ögat med riktigt professionella artister och vänder sig till hela familjen. Utöver showen är FantaSea en underbar nöjespark, fylld med spel, affärer, restauranger och annan underhållning allt storslaget. Man har tagit hjälp av den senaste teknoligin vad avser specialeffekter och pyroteknik. Det bjuds på tredimensionella uppträdanden, häftiga stunts, luftakrobatik, elefant shower och mycket mer.

Uppträdandet börjar klockan 21.00 och håller sedan på under en timme och 15 minuter. Biljetter går att köpa på plats men rekommendationen är att förbeställa dessa då detta är Phukets i särklass stösta turistattraktion.

 
Phuket Simon Cabaret

Phuket Simon Cabaret startade i oktober 1991 och har tillsammans med FantaSea show kommit att etablera sig som Phukets ledande nöjesevenemang. Turisterna vallfärdar till denna spektakulära show med underhållning av världsklass. Showen har utmärkt sig genom sin hög teknologiska ljudanläggning, sprakande ljusshower och otroliga scenkostymer. Det unika med showen är att artisterna är män, utklädda till vackra kvinnor (Katoyer). De flesta av männen har låtit operera sig, lagt till en del och tagit bort annat. En färgsprakande show med professionella artister, sång och dans som passar hela familjen. Efter showen kommer artisterna ut och låter sig fotograferas tillsammans med gästerna, ett roligt minne för det privata familjealbumet. Showen visas två gånger dagligen i hjärtat av Patong, 8 Siriracha Road. Inträde ca 200 kr.

Phuket Akvarium

Phuket Akvarium (thailands ledande marinbiologiska centrum) har nyligen genomgått en omfattande helrenovering som tog nästan två och ett halvt år. En av höjdpunkterna i det nyrenoverade akvariet har kommit att bli den nästan 10 meter långa inglasade gångtunneln. Oavsett om du är intresserad av dykning ges du en bra uppfattning om hur det marina livet ser ut runt Phuket. Akvariet är ganska litet så räkna inte med att spendera mer än ca en timme här. Familjen får ändå mycket för pengarna då inträdesavgiften är låg, 100 baht/vuxen och 50 baht/barn.

SPA

Det finns en oändlig mängd olika SPA på Phuket, allt ifrån enkla massageställen till lyxiga SPA. Och det är billigt i förhållande till hemma även om det på de lyxigare ställena kan kosta en rejäl slant. Ett enklare massageställe, som finns lätttillgängligt överallt, kan en timmes fotmassage kosta runt 200 baht och en timmes oljemassage 300 baht.

Sen finns det allt från bowling, minigolf, cykla mountainbike, paddla kanot, rafting, eller varför inte prova på djuphavsfiske. Är man intresserad av naturliv finns olika vandringspaket. Prova något av de “ECO-tour” program som kommit att bli populära alternativ under semestern. Kör fyhjuling genom djungel och natur. Med en kajak kommer du nära naturen och tar dig fram i din egen takt. I Phang Nga finns en hel del grottor att utforska. Eller kanske hoppa bungyjump….. Go-Cart är en annan sysselsättning för de som tröttnat på stranden för en dag. Phuket erbjuder verkligen allt för alla.
Och såklart ska man passa på att göra någon utflykt till någon av alla de närliggande öarna!

Ja, idag är det vår sista dag här i Nai Yang för att sent ikväll flyga till Hong Kong. Eftersom vi fick checkat ut vid lunch och lämnade kvar våra väskor på hotellet har det mest bara blivit lite tidsfördriv…. på stranden först men vi fick förflytta oss när farbror Åskar och fru regn kom på besök….. Så istället har vi mest ätit och ätit och ätit igen denna dag…. Hmmm, inte bra alls!! Men gott……
15.4 15.4a
15.4d

När vi befinner oss i Hong Kong är det osäkert på tiden och möjligheten att göra några längre inlägg men något kommer att komma varje dag i alla fall så blir det lite mer när vi kommit hem! Men så länge……

Carpe Diem!!

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.