Nytt utseende!

Ja, då har det blivit ett nytt utseende på bloggen (igen….)! Var bara sådär nöjd innan så har meckat och haft mig och fått ett och annat grått hårstrå till…… Så i en del gamla inlägg är det lite missar som jag inte fått rätt på – bla att färgen på viss text är svart och lite svår att se kanske men hoppas jag kan få rätt på det också nån dag! Ni får hemskt gärna ge mig lite input på bra och dåligt! Ibland blir man ju själv lite blind…..

Annars glömde jag faktiskt berätta att mannen för första gången på 1,5 år ca var iväg och spelade golf!! Några av grannarna brukar spela 3 gånger i veckan och dom har flera gånger sagt att han kan hänga med dom nån gång, och så blev det i torsdags! Dom åkte tidigt på morgonen och var hemma till lunch igen och han var minsann rätt nöjd med tanke på att det var så länge sen han spelade. Tydligen var det en superfin bana också (jag e lika klok…. vet typ hur en golfboll och klubba ser ut, that´s it!). 

Shopping av lite nya orkideer
Shopping av lite nya orkideer

I fredags på dan var vi på en orkidefarm och handlade lite nya orkideer. När vi kom till farmen hörde vi något roligt tockaljud….. och trodde först det var någon människa som typ pratade med tupparna och det lät skrattande… men det var faktiskt tuppar!!! ”Skrattande tuppar” tydligen! Hon som har farmen hade hämtat hem en hona och hane från Bali och har börjat föda upp dom här i Thailand. Lät vääääldigt roligt kan jag berätta! Lyssna här! 

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=4wsXjHmvtU0″ ]

 

På kvällen sen hade vi grannarna Heidi och Verner, som hyr ett av husen här i ett par månader, inne på korean BBQ, alltid lika gott!! Blev en trevlig kväll med massa mat och liiiite gott vin till det….. 

Korean BBQ med grannar
Korean BBQ med grannar

Lördagen kom med de första molnen på länge! Varmt ändå såklart och det är ju det som är så himla skönt här… Vi käkade lunch på Kallott i byn och moppade sen till HomePro för lite småinköp till huset. Lite skypande med två av döttrarna – en i Australien och en hemma i huset – hann vi också med på dan. Senare på eftermiddagen anlände grannarna i nr 9 (Zubis) så då fick mannen äntligen tequilasällskap igen!!! Middag på kvällen på ”mexikanen” tillsammans med 9:an och i 3:an (Cattis och Sture – Tack för maten!). Åt faktiskt Quesadillas med kyckling och mannen revbensbjäll, riktigt mumsigt!! Landade sen i 3:an några timmar innan vi troppade in till oss själva vid midnatt och det var dax för sängen.

Thailändsk iskross
Thailändsk iskross

Ibland när man kanske ska ha typ smoothies (el nån liten mojito….) så kan det vara rätt bra med krossad is……. så vår iskross e thaistyle….. dvs isbitar i en påse som vi släpper i marken så krossas dom efter några gånger…..och det funkar rätt så bra faktiskt (i alla fall för det mesta när påsen inte går sönder…..).

Billig middag i byn
Billig middag i byn

Söndagen var det lite målningsarbete på huset och jag satt (för ovanlighetens skull….not!) vid datorn. Det regnade ett par timmar på em vilket det har det inte har gjort på månader känns det som! Uppfriskande! Middag på byn och en liten massage innan det blev väldigt tidig sänggång och date med boken.

”Att leva är inte nog.

Frihet, solsken & en liten blomma måste man ha”

                                                    H C Andersen

Sawadee!!

2 thoughts on “Nytt utseende!”

  1. Orcide’farmen!!!synd man missade den, dessa skrattande tuppar är väl värda ett besök!?

    Så grannarna är tillbaka, något avundsjuk får jag säga, kylan här hemma är hemsk!

    Hälsa 3:an och 9:an från mig, kram ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.