Nu ska ni få höra….

….om vår lilla utflykt i lördags! Vi hade alltså blivit medbjudna av våra goa grannar i 3:an att hänga med på en dagsutflykt till en liten ö som heter Koh Khai Nui (betyder Lilla äggön typ…) och ligger en liten bit utanför Phuket på östra sidan. Utrustade med handdukar, hattar, solbrillor, badkläder och självklart insmorda mötte vi upp Cattis & Sture (de e då grannarna i 3:an) och deras vänner Mona & Peter och Lillemor & Kurt nere på Chalongpiren. Kl 10 gick vi ombord på den lilla fina båten som vi skulle åka med. Man kunde både sitta inne där nere eller ute under tak en trappa upp. Där fanns en massa saccosäckar och några solmadrasser så det var bara och slänga sig i första bästa och jäsa riktigt! Det lilla problemet e ju då att när man väl satt sig får man allt stanna där…. för när man är smidig som ett kassaskåp och utrustad med en stadig bak är det inte helt lätt att ta sig ur en sån där…… Men jag satt skönt! 

Dax för en tur på havet
Dax för en tur på havet

Det var hyfsat lugnt på havet idag – det gungade bara lite – och med klarblå himmel kunde det inte varit bättre! Eftersom jag lätt blir sjösjuk hade jag tagit en thailändsk åksjuktablett och dom e verkligen superbra! Hjälper banne mig till 100 procent! Efter lite go dricka och massa tjatter i nästan 2 timmar var vi framme vid den lilla ön, såååå mysig! Eftersom båtarna inte kan köra ända in till stranden blev  vi hämtade i en liten gummibåt i två omgångar med ”ladies first”! Ordning och reda! 

Besök på Koh Khai Nui
Besök på Koh Khai Nui

På ön finns bara en restaurang med bar, ett trädäck med lite solsängar och andra mysiga korgmöbler och så en sala med en stor loungesoffa där vi landade först. Lite goa drinkar innan jag och mannen tog vars ett snorkelset och plumsade i det klara, härliga vattnet för att se om vi kunde se några fina fiskar. Och, jodå, det gjorde vi! Tyvärr var det lite grunt vatten så det var lite svårt att simma utan att man riskerade att slå knäna i korallerna så det blev bara en liten tur. Efter badet var det dax för lunch och det beställdes bla in en massa förrätter som vi alla delade på, supergott!!! Efter huvudrätterna blev det mer bad, några tog en liten tupplur och någon jäste i solen, riktigt supermysigt! 

Koh Khai Nui
Koh Khai Nui

Normalt måste man ringa och boka restaurangen för dom har bara öppet de dagar de har bokningar. När vi var där dök det dock upp en hel del andra sällskap som inte hade bokat men det gjorde inte så mycket. Och visst är det klart man chansar på att gå iland på ett sånt ställe om man har vägarna förbi! 

Koh Khai Nui 2
Koh Khai Nui

Ön består mest av klippor men det finns en liten, liten strand med alldeles kritvit, mjuk härlig strand. Det var som sagt rätt så lågt vatten när vi var där och det syns på alla stenarna som e fulla med snäckor och är under vatten när det är högvatten. Efter fyra mysiga timmar på ön hoppade vi i den lilla gummibåten igen – och denna gången alla på en gång! Men den höll! Hihi

Vem kör egentligen
Vem kör egentligen????

Efter typ en halvtimme kanske började motorn hacka lite och vi tittade alla på varandra… oj, vad händer?? Jodå, den stannade….. Jahapp, hur länge ska vi nu sitta här då?? Efter en stund kom guiden upp och sa att de e lugnt, det händer ibland…. Hmmm, låter ju tryggt med en sån båt…. Hör till saken att när vi åkte ut till ön körde han hela tiden slalom men vi trodde det berodde på att han skulle parera vågorna men han körde slalom även nu och nu var det i stort sett inga vågor alls (tack och lov!). Vi konstaterade att han hade nog även lite problem med styrningen på båten. Jag kan berätta att jag inte är den som e så där värst glad (jag e lite mesig när det gäller vatten) för att befinna mig på sjön om allt inte är lugnt och sansat och båtarna funkar som de ska…. Jaja, på med flytvästen! Efter ett litet tag fick han igång motorn igen lite sådär hjälpligt och körde långsamt (slalom igen…) Sådär höll det på en stund och nu tyckte vi det började bli lite jobbigt…. Emellanåt när både kaptenen och den andre killen som jobbade på båten var nere i maskinrummen under båten var det ingen som styrde o det kändes ju sådär…. Nån gång låste han ratten så båten bara flöt runt, runt men det kan jag inte påstå jag gillade speciellt! Och så rök det som sören om motorerna och tog in vatten…. lät tryggt….. NOT! 

Solen börjar gå ner
Solen börjar gå ner

Klockan gick och efterhand som dom sa om och om igen att ”om det inte går att fixa ringer vi efter en annan båt” började vi bli smått irriterade och oroliga för sitta i en båt ute på havet i mörkret med icke fungerande motor och styrning. Det e väl inte det man drömmer om precis…. Långt om länge ringde dom och då skulle det först dröja en timme innan en båt kunde komma, nästa gång var den på väg, och gången efter skulle en annan båt komma istället men till slut kom en bogserbåt och då hade det redan hunnit bli mörkt. 

Äntligen kom hjälpen!!
Äntligen kom hjälpen!!

Efter en färd på 4 timmar sen vi lämnade ön kom vi iland i Chalong igen och skönt var det! Så nog fick vi ett äventyr denna dag!! Men frånsett det var det verkligen en helt fantastisk dag och vi e sååå himla glada att vi fick möjlighet att följa med dessa härliga människor på en riktigt mysig dag!! Tack än en gång snälla ni!!!! Kramar till er!!! 

Så, när vi välbehållna men trötta landade hemma igen dröjde det inte speciellt länge förrän vi båda tittade på varandra och …… japp, vi går och lägger oss!! (Då var klockan kvart över nio typ….) Och det tog inte lång stund förrän vi snarkade båda två! 

Om ni får möjlighet tycker jag absolut ni ska ta chansen att åka till denna lilla mysiga ö.Superhärlig utflykt!

”Njut av stunderna i Livet.

Imorgon är de minnen”

Sawadee!!

 

2 thoughts on “Nu ska ni få höra….”

  1. Låter härligt med allt äventyr ni får uppleva? fast att sitta i sjön är inte kul ska prova denna ö nästa gång vi är där och Jonas på att det snart blir av?

    1. Jo, lite äventyr blir det allt 🙂 Nä, sitta fast på sjön e ingen hit….. Ja, den var verkligen supermysig. Okej, låter ju bra, har ni bokat eller? 😉 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.