Mat, mat, mat……

Just nu känns det som det är väldigt mycket av den varan! På än det ena och än det andra stället….. Men det e ju gott med mat…. I fredags blev vi bjudna på middag på Restaurang Le Celtic som vi varit på två gånger tidigare i våras/somras och det var precis lika gott som de andra gångerna! Och det e ju en så mysig restaurang och ligger på gångavstånd, vilket är rätt så skönt. En mycket trevlig kväll som avslutades med en liten go dricka hos grannen. Tack snälla ni för en mycket trevlig kväll!!! 

Och så har vi då gårdagen…. Korean BBQ här hemma igen! Åhhh, de e ju såååå gott!!!! Denna gången var vi några till som tog plats runt grillarna och ytterligare en mycket trevlig kväll med goa vänner och bekanta! 

Korean BBQ på Samakkea
Korean BBQ på Samakkea

Idag var vi lite trötta så det blev frulle på ett nytt (för oss i alla fall….) ställe som heter Coffe @ Home nere i byn och det var inte så dumt alls! Och efter vi käkat moppade vi ner till beachen… 

Coffe @ Home Bakery & Restaurant i Sai Yuan
Coffe @ Home Bakery & Restaurant i Sai Yuan

Och valet föll på Ya Nui beach som e så himla mysig. Dock är inte vattnet lika klart som på Nai Harn men det e helt ok ändå. Och inte jättemycket folk även om man märker skillnad mot förra gången vi var där för ett par veckor sen, högsäsongen är i antågande…. 

Ya Nui beach
Mysdag på Ya Nui beach

Efter en härlig eftermiddag under parasollet begav vi oss till hotell Sunsuri, nära Nai Harn beach, för att hälsa på vännerna som bor där nu en vecka för att kika lite på hotellet och en liten go dricka…. Ett rätt så nybyggt hotell som ligger på en sluttning (vilket medför en hel del trappor…) men ett riktigt fint och härligt poolområde. Så efter en go Chang i baren och hejdå till vännerna som snart åker tillbaka till kalla Sverige (stackare….) moppade vi hemåt för lite kvällsmat.

Sunsuri Phuket
Hälsar på bekanta på Sunsuri Phuket

Vi har konstaterat några gånger att en liten kyl räcker dåligt till eftersom man gärna vill ha kyld dricka hela tiden så i fredags åkte mannen iväg och köpte en extra kyl som vi kan ha på terrassen. Och det är verkligen inte dumt alls! Kunna ha dricka i den och mat i den vanliga kylen inne, skönt! 

Blandat
Blandat från Samakkea

Avslutningsvis måste jag givetvis som alla andra beklaga det tragiska som hände i Paris i förrgår. Fruktansvärt är det på alla sätt och vis och mina tankar går självklart till alla som drabbats av detta fruktansvärda dåd. Kan inte annat än en än gång undra var vår värld är på väg…. Att man inte ska kunna gå ut nånstans utan att vara rädd och orolig att man ska råka ut för några galningar…. Hoppas verkligen att det blir bättre snart….. 

”The only way to have a friend

is to be one”

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.