Lyckligt lottad!!!!!

Sååå himla lyckligt lottad jag är!!!! Igår var det min ”bli-ett-år-äldre-dag” (dock bara en siffra tack och lov!) och det kunde inte bli en bättre dag!!! Vaknade till strålande solsken och till morgonkoppen låg där ett kuvert med ett urgulligt grattismeddelande i från dottern Steffi och min lillsyss m familj! Jag skulle vara färdig och inte alltför mätt klockan 13 för då skulle jag bli upphämtad (av en silvergrå bil) och åka till en ”cookingclass”! Guuuud, så kul!! Har jag velat hur länge som helst! Tycker det är kul att laga mat men känner att jag inte har riktigt koll på det där med smaksammansättningen i thaimaten. Så det var verkligen en klockren födelsepresent!!!! Tack älskade ni!!!! 

Frulle på Coffeehouse och massage på Bee massage saloon
Frulle på Coffeehouse och massage på Bee massage saloon

Men först blev det frulle på Coffehouse innan det blev 2 timmars massage på Bee massage i Sai Yuan. Första gången vi testar den salongen men mannen hade fått tips om den av sin skolkamrat som berättade att alla som tränar på Lion Muay thai (thaiboxingställe) går alltid till dom och dom är tydligen väldigt duktiga även på skador. Så dom testade vi och var verkligen nöjda! Superduktiga!! Rekommenderas! Efter det blev det en liten paus hemma innan jag blev upphämtad och mannen moppade till skolan.

Cookingclass i Rawai
Cookingclass i Rawai
Maträtter jag fick lära mig laga
Maträtter jag fick lära mig laga

Jag blev upphämtad av en holländsk man som berättade att det var hans fru som var lärare och efter 5 min bilfärd var vi så framme i deras hus och Organic thai cooking school. Och det var alltså bara jag! Privatlektion!! Inte dumt alls! Så i tre timmar fick jag lära mig göra 6 olika rätter och fick sen ta med all maten hem (jag orkade bara äta lite av tre rätter) och varje rätt jag lagade var till två personer så nu har vi mat i kylen för några dagar framåt! Det var riktigt kul och läraren var supertrevlig så om ni är sugna på att lära er lite mer om thaimatlagning rekommenderar jag absolut detta stället!

Väl hemma sen hade jag ett par timmar till godo innan jag skulle bli upphämtad av ett gult fordon (gissade direkt det var en tuk tuk, som jag älskar att åka!) och sen skulle jag bli uppmött av mannen. Det var ”vår” toppenförare från Patong som hämtade mig så jag gissade att vi skulle hitta på något där. Mycket riktigt som jag misstänkte blev det Simon Cabaret vi skulle gå på! Kul! Har aldrig varit där men vi har pratat några gånger om att ta oss dit en dag. Väl framme, efter en mycket behaglig färd, blev det en Mojito i väntan på mannen och innan showen började. Fick där en liten födelsepresent av mannen, en jättefin berlock till mitt Pandoraarmband (som jag och mina systrar fått ärva vars ett från mamma), ett hjärta med rosa sten och en liten krona på! Tack älskade!! 

Simon Cabaret i Patong
Simon Cabaret i Patong

Simon Cabaret är alltså en show men inte vilken show som helst. Alla medverkande är män och utklädda till vackra kvinnor (katoyer)! De flesta av männen har opererat sig, tagit bort en del och lagt till nåt annat! Det är en färgsprakande show med helt fantastiska kostymer!! Proffessionella artister och med sång och dans som passar hela familjen. Phuket Simon Cabaret startade i oktober 1991 och har tillsammans med FantaSea show kommit att etablera sig som Phukets ledande nöjesevenemang. Det är inte speciellt dyrt egentligen heller, från 700 baht – ca 170 sek – och det är nog allt värt pengarna tycker jag om man gillar sång, dans och musik! 

Efter showen moppade vi till Two Chefs i Karon för lite middag (har inte varit där sen vi var nygifta i juni-09 och då var vi supernöjda!) men tyvärr blev det lite av en besvikelse denna gången. Kändes som det hade blivit väääldigt dyrt och maten var bara ok, ingen wow-upplevelse direkt- så dit går vi nog inte fler gånger. Men mätta blev vi och lite lagom trötta moppade vi hemåt igen. En liten hutt på terrassen fick avsluta en riktigt toppenfödelsedag!!!! 

Two Chefs Karon
Two Chefs Karon

Sov länge (ända till halv nio!) idag och en lugn start på dagen här hemma med en gofrulle innan datorn kallade! 

Dagens gofrulle hemma
Dagens gofrulle hemma

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!!! Och än en gång ett jättetack till ALLA som på ett eller annat sätt grattade mig igår!!! Kramar från ett varmt Samakkea! 

Min födelsedag
Min födelsedag

Livet är en blomma och kärleken dess nektar.

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.