Karon fakta och gamla foto

Tyvärr har jag inte lyckats gräva fram någon info om när turisterna egentligen började invadera Karon mer än att de första kom dit under början av 80-talet. Men det kommer kanske så småningom!

Karon som har den tredje längsta stranden, nästan 3 km lång, på Phuket ligger mellan Patong i norr och Kata i söder är den andra populäraste semesteroten på Phuket. Karon är ett av de bättre valen om man föredrar långa stränder, bra urval av matställen och uteliv och en el massa shopping!

stranden finns det idag, liksom i Patong, diverse aktiviteter såsom jetski, paragliding och bananabåt. Dessutom finns här också möjlighet att hyra en longtailbåt och åka ut till närliggande öar och stränder. Det brukar finnas rätt gott om turister även på denna beachen men i år (2015) har det varit betydligt lugnare och en väldigt vacker strand har nu kommit fram igen när den inte är belamrad med solstolar och parasoller. Dock kan man på vissa ställen hyra parasoll och madrasser om man skulle vilja. 

Liksom Patong behöver man inte sakna matställen för alla smaker! Billiga enkla matvagnar till lyxrestauranger, med mat från hela världens alla hörn så även här kan man välja och vraka! Här finns dock inte lika stort utbud av nattklubbar som i Patong men det finns gott om barer ändå.

Man kan säga att Karon är uppdelat i tre områden. Karon center där man kan hitta ett rikt utbud av restauranger, nattliv och shopping  och här finns även en marknad 2 ggr i veckan på det vackra buddistiska tempelområdet. Karon Beach Road är idealisk för att ta en morgon eller kvällspromenad och där finns också en del restauranger och shopping, bla Karon Bazaar. Tredje området är centrerat till Luang Poh Chuan Road, mot den södra änden av stranden men gott om utmärkta restauranger, nattliv och shopping.

8.4nLånade bilder på nätet

8.4a5

8.4a7
Karon beach mars 2015

Det är fascinerande att se hur dessa orter och stränder har förändrats på ca 30 år! Från att inte finnas någonting till att vara galet exploaterade semesterorter med miljontals besökare varje år….. 

 

Vår dag började med lite trädgårdsarbete då Dala Garden (trädgårdsmästarna) var här och meckade lite så mannen hakade på lite….. Skulle kapa lite av de väldigt långa grenarna på ett av de ”små” träden (som inte e så litet längre!) och lånade en låååååång bambupinne med en fasttejpad liten såg på i ena änden. Haha, den var inte så lätt att hantera och grenarna bara vek sig… men skam den som ger sig så till slut blev det i alla fall ok! (lite ojämt dock….)

Trädgårdsarbete 15-05-07
Trädgårdsarbete

Naturligtvis var vi ju såklart hungiga som vargar sen så vi käkade lite brunch på Coffeehouse innan vi moppade vidare till Villa Market för att handla lite mat. En stor, fin mataffär med mycket fräsch mat (och en hel del västerlänskt om man eftersöker det….) dock liite dyrare kanske än många andra affärer. Men fullproppade med påsar på moppen fick vi fyllt kylen när vi kom hem i alla fall!

brunch150507
Brunch på Coffeehouse

Kvällens måltid fick bli lite hot pot som är så himla lätt att göra! Bara slänga i vad man känner för i en kastrull med buljong och låt koka en stund – klart! Och gott!! Lite skype med mannens broder fick avsluta denna härliga torsdag! 

”If your dreams don´t scare you, the aren´t big enough”

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.