Jodå, jag fixade minsann det också!!!!

Men lite scary tyckte jag nog allt det var ändå….. Speciellt på hemvägen när det var mörkt och regnade, men hem kom jag/vi! Puhh!! Jag körde alltså för första gången själv till Phuket town!!! I onsdags efter mannens skola styrde vi mopparna mot ”stan”. Första stoppet blev det som kallas för ”apberget” helt enkelt för att där bor så många apor, logiskt eller hur? Det heter egentligen Khao Rang och ligger rätt centralt i Phuket Town. Aporna är vana vid besökare och tar gärna emot både nötter, bananer och vatten. Dock ska man inte försöka sig på att klappa dom då dom kan bli väldigt aggressiva (sägs det i alla fall…..). Men kul att se dom på håll ändå. Där tog vi en liten fika i avvaktan på att regnet skulle dra förbi igen, innan vi körde vidare mot Central Festival. Vi körde ner på baksidan av berget – där vi inte kört någon gång innan – och det är alltid skoj att köra på nya vägar. Vi kom fram till Central utan att behöva köra i jätteösregn. På Central vankades det lyxbio, Bridget Jones baby skulle vi se. När man ska gå på lyxbio ingår det lite gott käk och popcorn och läsk. En drink får man också t maten…. mumsigt var det! Och härliga fåtöljer, goa filtar och en bra film, så nöjda blev vi.

Apberget i Phuket town och lyxbio
Apberget i Phuket town och lyxbio

I torsdags tog jag och Steffi oss en liten tur ner till byn och käkade frulle och gjorde lite ärende. Och så kom regnet igen….. En lugnt em hemma och ännu en bok påbörjades (har hunnit med några stycken sen vi kom….) Mannen och jag tog oss sen ner till byn och fick lite go fotmassage, (har blivit några gånger sen vi kom….), såååå himla skönt! Har hittat ett nyöppnat ställe i byn här där dom är riktigt duktiga! Och ett lite lugnt och avslappnat ställe med mysig musik och jättetrevlig personal. Priserna är desamma som på de flesta andra ställen, 300 baht – ca 70 kr – för en timmes massage. På fredagskvällen åkte vi ner till en australiensisk bar – Aussie Bar – i Rawai och käkade Fish & chips för 100 baht – ca 24 kr! Rätt billigt! Där stannade vi några timmar och var med på deras Quiz dom hade, som var supersvårt så vi knep såklart jumboplatsen…. En liten biljardrunda i byn efter det innan vi moppade hemåt och dök i bingen.

LIten tur på byn och Aussie Bar i Rawai
LIten tur på byn och Aussie Bar i Rawai

Lördagen kom med strålande solsken (äntligen!) och blå himmel! Så, då packade vi väskan och drog till beachen! Härligt!!! Först lite frulle på byn innan vi landade i Nai Harn. Monsunen har gått hårt åt stranden detta år och fortfarande blåser det en hel del med strömt vatten som följd. Vilket också innebär badförbud på större delen av stranden. De stackars badvakterna har fullt sjå att få korkade (i mina ögon i alla fall!) turister till att hålla sig till de områden där man kan bada och inte på de ställena där det är tydliga röda flaggor som det står badförbud på. Tyvärr struntar en hel del folk i det vilket gör att de fastnar i strömmarna och badvakterna måste riskera sina egna liv för att rädda dom. Synd om badvakterna tycker i alla fall jag….  Det drunknar en del turister varje år här i Thailand men tyvärr är det då allt som oftast att dom struntat i de röda flaggorna och badvakternas visselpipor. Så det är något man definitivt inte ska nonchalera när man är här!

Gofrulle ute och sen första strandbesöket!
Gofrulle ute och sen första strandbesöket!

På kvällen käkade vi på Casablanca i Rawai där jag och mannen var i vintras och tog en dricka och njöt av utsikten. Då hade de inte kommit igång med sin mat än eftersom det var alldeles nybyggt. Nu blev det thaimat där och jag åt de absolut godaste kycklingspetten någonsin!!! Sååå himla möra och goda! Allt var supergott och helt okej priser.

Middag på Casablanca
Middag på Casablanca

Något vi märkt av sen vi kom hit denna gång är att det tycks vara lite mer folk på byn än det var förra året vid denna tiden. Skönt för alla thaiare (och andra givetvis!) som har både restauranger och affärer och som kanske har lite mer besökare nu än i fjol.

Söndagen började med ännu en gofrulle på byn och sen påfyllning av kyl och frys genom en shoppingtur till Makro innan det blev diverse hemmafix för mannens del och jag och Steffi mest låg i soffan och slappade och läste. Steffi var sugen på kyckling gorgonzola med pasta så det fick det bli här hemma! Gott var det!!

Middag hemma
Middag hemma

”Titta framåt,

inte bakåt,

för då trillar man”

Sawadee!!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.