Jättemysiga Driftwood i Rawai

Dom senaste dagarna har det kommit fler och fler till området så snart e det folk i alla husen här och de e ju trevligt med lite liv och rörelse. Vi själv har ännu inte haft någon på besök än men det dröjer inte alltför länge innan vi får hit några vänner som ska hälsa på i ett par veckor, skoj! Mannan har varit flitig inemellan pluggandet och fått tvättat färdigt plattorna runt huset och även lite på huset. Byggnaderna tar ju rätt mycket stryk av vädret här så det gäller att hålla efter dom. Och så blommar vår fina spindellilja igen! Den e sååååå himla fin!!

Splash!
Mannen med högtryckssprutan i högsta hugg!

För ett par veckor sen var vi och käkade middag på en restaurang nere i Rawai som heter Driftwood och den har jag inte skrivit nåt om så här kommer ännu en restaurangrecension!

The Driftwood i Rawai
The Driftwood i Rawai
The Driftwood restaurant i Rawai
The Driftwood restaurant i Rawai
Spännande toaletter....
Spännande toaletter…. 

Recension: En restaurang som ligger utmed Rawai beachroad i norra delen precis i korsningen mot Prompthep Cape och Nai Harn. Den är inte helt lätt att hitta då den omgärdas av väldigt mycket grönt och den är uppbyggd av en massa gammalt ”bråte” och ser rätt halvfärdig ut på håll. Dock när man kommer in är det väldigt mysigt med en massa tingeltangel och allt är i trä. Golvet lutar lite huller om buller så man får vara uppmärksam när man går så man inte står på näsan. Toaletterna är rena och helt ok och allt är i trä även här. Man möts av leende personal (även här) och känner sig definitivt välkommen. Dom har en rejäl meny med både thai och västerländsk mat och är i nedre prisklassen. Vi käkade papayasallad med grillad kyckling, seafoodgryta m ris och vars en Chang och notan slutade på 325 baht (ca 80kr). Allt var mycket gott och vi var definitivt nöjda. Kanske inte i toppklass men mycket trevligt ändå så dit går vi absolut igen! Rekommenderas!  3+ stjärnor

Så efter ännu en dag i vårt paradis önskar jag er alla en härlig lillördag!

Tacksamhet & kärlek

är lycka till framgång

Sawadee!!

2 thoughts on “Jättemysiga Driftwood i Rawai”

 1. Jag läser bloggen med nöje! Dock är jag inte bekant med uttrycket vars en. Efter googlande fann jag detta!

  Var sin, varsin, vars en

  Publicerat: 18 april, 2011 | Author: Johanna Rydergren | Filed under: Okategoriserade |3 kommentarer
  Var sin, varsin, vars en. En ska bort! Vet du vilken?

  Om du pratar skånska har du kanske svårare att svara rätt på ovanstående fråga. På grund av skånskans uttal har det uppstått ett missförstånd om stavningen, eftersom sin tenderar att låta som sen på vissa skånska dialekter (Och kanske gäller det även andra svenska dialekter? Tipsa gärna!). Det heter alltså var sin eller varsin, medan vars en är fel.

  Det spännande med den här felstavningen är att den trots allt är så logisk – ”en till dig, en till mig” – och så användbar att den fått en pluralform: vars två. Vem vet, om några år kanske de två korrekta stavningarna får sällskap av den tredje. Men än så länge gör man alltså bäst i att hålla sig till var sin och varsin.

  Men enl mitt tycke kan man använda dialektala varianter, vilka I många fall kan vara mkt charmiga! Kör hårt!

  1. Haha, ja nog har vi lite olika uttryck emellellanåt! Ska bli spännande att se hur mycket jag inte begriper av alla olika dialekter ikväll! 🙂 Har aldrig tänkt på att det skulle vara ett typiskt skånskt uttryck, men där ser man, man lär sig nåt nytt varje dag! Kul att kunna roa andra lite!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.