Hong Kong, Gordon Ramsay & Las Vegas guesthouse

Kör vidare med recensioner från Hong Kong, Gordon Ramsay och hans restaurang och det guesthouse vi bodde på 🙂 

Bread Street Kitchen & Bar, Gordon Ramsay

Bread Street Kitchen & Bar, Gordon Ramsey, Hong Kong
Bread Street Kitchen & Bar, Gordon Ramsay, Hong Kong

Bread Street Kitchen & Bar ligger i hjärtat av Lan Kwai Fong, på Hong Kong Island. Med en design stil på London upplagan, kombinerar vintage och modern inredning med industrikänsla. Bread Street Kitchen är öppen från lunch och fram till sen kväll för både mat och dryck. Restaurangen serverar en brittisk/europeisk meny med rätter från sin London motsvarighet och med hjälp av särskilt importerade brittiska hantverksprodukter med lokala influenser. Baren serverar både kända klassiska och några mer innovativa och roliga cocktails, liksom en stor samling av viner från hela världen. 

Bread Street Kitchen & Bar, Gordon Ramsey, Hong Kong
Bread Street Kitchen & Bar, Gordon Ramsay, Hong Kong

Vi hade ju bokat bord för lunch där våran sista dag, och boka behöver man nog allt göra! Mycket trevligt bemötande av all personal redan när man steg innanför dörrarna utan att det kändes överdrivet. Inredningen är en stil jag gillade väldigt mycket just med den härliga blandningen av gammalt och nytt. Beställningen av dricka gjordes nästan direkt vi satt oss och sen kom det in varmt bröd (som ingick), där dom värmde skivorna efterhand i en riktig bakugn, och smör till, supergott! Idag höll vi oss till bubbelvatten, och beställde in fish & chips, burgare m pommes och stekta champinjoner. Och jösses vad gott!!! Utan tvekan godaste fish & chips jag ätit, vad jag kan minnas i alla fall….., och burgaren gick inte av för hackor den heller! O svamparna…. mums!!! Mycket gott allting och supertrevlig personal. Proppmätta hamnade vi i riktig matkoma, så bestämde oss för vars en kopp kaffe så vi kunde piggna till lite!

Bread Street Kitchen & Bar, Gordon Ramsey Hong Kong
Bread Street Kitchen & Bar, Gordon Ramsey Hong Kong

Det var ju självklart inte det billigaste stället utan tvärtom det dyraste vi ätit på sedan vi lämnade Sverige…. 674 hk dollar, 800 kr….. MEN, det har varit en önskan att en gång gå på en av hans restauranger (flitig tittare av honom på alla möjliga tv-program….) och nu har vi gjort det! Och, ja, jag rekommenderar det absolut!!!! 5 stjärnor! 

Jag hade via Booking.com bokat vårt guesthouse i Kowloon området, och var såklart medveten om att det är SMÅ rum i Hong Kong… och nog var det litet alltid!! Detta guesthouse låg i en byggnad, 15 vån, där det var hur många olika guesthouse som helst! Huset var indelat i olika block, och i varje block, på varje våningsplan, fanns det flera olika guesthouse! Och det var inte så lätt att hitta utan man fick fråga sig fram. Receptionen fanns på vån 5, och den var då till flera olika guesthouse i vårt block, och inte så lätt att komma in då dörren var låst och det inte var bemannat, lite bökigt med andra ord…. Vi hade bokat in oss på Las Vegas Guesthouse, men hamnade på Osaka Guest House istället…. Tror dom var likvärdiga och samarbetade väl när det blev fullbokat… Vårt rum, utan fönster på vån 13, var som sagt inte speciellt stort, typ 4,5 kvm inkl toa m dusch! Och då fanns där en säng som var ca 180×120…. ett litet minikylskåp med en hylla ovanpå, 5 väggkrokar och 3 (!) hängare och så en liten platt-tv! Sängen var lite upphöjd så man kunde i alla fall ha resväskan öppen under den. Men det var rätt nyrenoverat så det var i alla fall fräscht! Något vi däremot upptäckte var att dom satt en kåpa över sprinklersystemet…. sådär bra tror jag egentligen…..

Las Vegas guesthouse,  Kowloon, Hong Kong
Las Vegas guesthouse, Kowloon, Hong Kong

Las Vegas guesthouse, Hong KongLas Vegas guesthouse, Kowloon, Hong Kong

Själva byggnaden i sig var inte lika fräsch och på bottenvåningen fanns en massa, massa olika små ”affärer” och matställe med mestadels indier… som skulle kränga ”fakewatches & fakebags” varenda gång man gick förbi dom! Rätt störigt faktiskt! Negativt! Inte ett ställe jag skulle bo på som ensamresande i alla fall… och definitivt inte längre än ett par nätter! Så vet inte riktigt hur jag ska bedöma…. själva rummet var ok men det övriga var absolut inget för oss! Och helheten….. ja, det blir 2 stjärnor max!

Idag har det minsann regnat lite grann och varit molnigt från och till, så det har mest varit aktivt vid datorn och skoleböckerna…. Men jag har däremot kommit igång med ps igen (trots lite förkylning….) och det var inte dumt alls! Något vi också haft på besök här är en väldans massa skalbaggar i alla former och storlekar! Och flygande!! Så det har blivit några reträtter in i köket på kvällarna här….. Gillar INTE när dom flyger runt i huvudet på en! Och så en och annan gecko….. varav en nästan landade mitt i huvudet på mig härom kvällen! Snacka om att man blev sketarädd!!!! Och en stor, rälig tusenfoting (igen) som kröp omkring här… men den fick lite ohyrespray på sig, sen kryllade den ihop sig och så blev vi av med den….. Låter kanske lite taskigt men dom sägs vara giftiga…

”Momento Vivere”

(Kom ihåg att leva)

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.