HM King Bhumibol Adulyadej

Så kom då dagen då Thailands mest älskade och respekterade person HM Kung Bhumibol Adulyadej tyvärr gick bort, 88 år gammal. Denna världens längst sittande monark – 70 år på tronen – somnade torsdagen den 13 okt in på det sjukhus han vårdats på sedan 2 år tillbaka. Kungen var för de allra flesta thailändare deras andliga ledare, i svårigheter var han deras fasta punkt och någon man alltid kunde luta sig tillbaka mot. Det är sorgens tid för väldigt många här i paradiset.

HM King Bhumibol Adulyadej
HM King Bhumibol Adulyadej

Premiärministern General Prayuth Chan-ocha har uppmanat folket att i 30 dagar bära sorgekläder och de statligt anställda ska observera en sorgeperiod i ett år. Det är däremot inte förväntat att turister ska gå i svarta kläder. Barerna var stängda i tre dagar men är nu öppna igen dock utan hög musik och dans. Alla nöjen och festligheter uppmanas vara nedtonade under 30 dagar. Stora nöjesarrangemang som konserter och fullmoonparty är inställda den närmsta månaden. Det mesta är i dag i stort sett som vanligt – i alla fall vad vi har märkt här på Phuket. Dock ser man lite fler svartklädda människor och alla bilder i tidningar är svartvita och även tv visas endast i svartvitt under 30 dagar. Vad som händer framöver kan vi ju såklart inte veta men just nu är allt i stort sett precis som vanligt.

Och för vår del innebär det i vanlig ordning att vi äter och äter och äter! O så regnar och regnar och regnar det……. Ja jösses, begriper inte vart allt vatten kommer ifrån!!! O jag kan lova er det har kommit mycket!!

En liten tupplur efter mumsiga bananpannkakor
En liten tupplur efter mumsiga bananpannkakor
Mat, mat, mat......
Mat, mat, mat……

I lördags em hoppade vi på mopparna och styrde kosan mot Phuket Town. Dags att hämta upp våra papper vi fått översatt till thai (till kommande visumansökan för min del….) och efter det blev det en liten fika innan vi körde till en marknad som heter Chillva Market. En marknad som mestadels e för thaiarna själva men supertrevlig men inte alls så stor som Naka Market (den vi kallar för nightmarket). Så e ni ute efter en lite mindre och mysigare marknad så är denna ett tips. Lite småkäk och mys där innan vi körde inom Naka Market på hemvägen för en liten shopping bara…. Och jag körde minsann själv igen!! Klapp på axeln!

Chillva Market
Chillva Market

Tänkte att det var länge sen det kom någon recension så håll tillgodo här! Ett nyöppnat café i byn – ett kattcafé!!! Alltså inte ett café för katter men inne i caféet finns det en massa katter man kan kela och leka med! Urgulliga e dom!!! (Mona o Ina – hade passat er alldeles perfekt!!! O alla ni andra kattälskare förstås!)

Neko Cat Café i Nai Harn
Neko Cat Café i Nai Harn
Neko Cat Café i Nai Harn 2
Neko Cat Café i Nai Harn 

Recension Neko Cat Café: Litet gulligt café som öppnade för drygt två veckor sedan i Nai Harn och drivs av en italienare och hans thailändska flickvän. Ligger utmed genomfartsgatan mitt i byn. Det kan vara lite svårt att se det beroende på vilket håll man kommer ifrån. Allt är – som man kanske kan förstå – inrett i rosa med Hello Kitty lite överallt. Bekväma soffor, saccosäckar, kuddar och låga bord så att man kan sitta riktigt nära golvet och mysa och leka med alla katterna. Allt var verkligen superfräscht och rent och innanför ytterdörren fanns det klädrullar så man kunde rolla av sina kläder om man fått katthår på sig. De har 9 katter, både lång- och korthåriga. Deras meny består av en massa bakelser, kakor, olika sorters kaffedrinkar, vanligt kaffe och annan dryck och deras specialité – som dom visst är ensamma om i Thailand (enligt ägaren) – Japansk Mochiglass. Det är en sorts rispasta som är lindad runt gräddglass och finns i en masa olika smaker (dessutom glutenfri!)! Supergod!! Får ni chansen att prova en sån glass så gör det! Priserna är absolut överkomliga och vi åt en bakelse, 3 kulor glass (stora!) och drack vars en Chang och notan slutade på runt 300 baht – ca 75 kr. Rekommenderas absolut! 4 * blir vårt betyg.

 

”For those who understand,

no explanation is needed.

For those who don´t understand,

no explanation is possible.”

 

Sawadee!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.