Gamla foto & fakta om Nai Yang

Lite fakta och info om Nai Yang beach och lite gamla foto! 

Nai Yang ligger på den norra delen av Phukets västra kust, strax söder om flygplatsen och Mai Khao Beach och är inte så turistigt som många andra ställen på Phuket. 

Stranden i Nai Yang är en bred och långsträckt vit sandstrand och inramas av skogar med höga casuarinaträd och det är en av Phukets mysigaste stränder med ett lugnt och behagligt tempo. Eftersom den ligger inom en marin nationalpark är det fortfarande oexploaterat och väldigt stillsamt – som gjort för strandliv och mysiga solnedgångsmiddagar! Det är verkligen ett riktigt smultronställe för dig som vill njuta av sol, bad och mycket lugn och ro! Här finns gott om naturlig skugga och är en strand thaiiarna gärna åker till själv. På den södra delen av stranden är det riktigt fint att snorkla och reven börjar ganska långt in vid strandkanten och sträcker sig en bra bit ut. Det är också rätt häftigt att se flygplanen gå inför landning (landningsbanan börjar i stort sett precis efter vattnet!) alldeles norr om stranden!

Matställen finns här en del så man behöver inte sakna variation i men eftersom det inte är så värst exploaterat är det ju inte överdrivet mycket och nattlivet är inte alls stort. Men man behöver inte gå hungrig i alla fall… Det finns en del restauranger nere på stranden med fantastisk utsikt över havet och perfekta att äta en god middag och titta på solnedgången. Hög mysfaktor!

Shoppingen är väl kanske inte heller den bästa men här finns lite av vart vad gäller souvenirer, badattiraljer och och lite kläder. Här finns även en mimimart och en del massageställen så man kan få en go massage också om man skulle vilja. 

Aktiviteter på Nai Yang beach finns det inga direkt men i området runtomkring ligger bla Blue Canyon Country Golf (15 min bilresa från beachen), och på andra sidan vägen från stranden sett ligger ett fint tempel, Wat Nai Yang, som går att besöka. Inom Sirinaths nationalpark (som ligger i anslutning till Nai Yang och Mai Khao) ligger en av Phukets största mangroveskogar. Du vandrar längs med en led som byggts på spångar och gör området tillgängligt. Här kan du, om du har tur, se varaner, slamkrypare, kungsfiskare och trädormar.

8.4s
Lånade bilder från nätet (från en rysk (!) tidning)
Nai Yang beach 2015
Nai Yang Beach April 2015

Nai Yang drabbades liksom många andra stränder på Phukets västsida i tsunamin 2004 där det mesta av restauranger, butiker och hotell förstördes i vattenmassorna. Det mesta är idag återuppbyggt men ännu står ett stort hotell i ruiner, Crown Nai Yang Suite hotel, ett stort trevåningshotell med 97 rum med alla de möjliga faciliteter med fantastisk utsikt över havet. Där vällde vattenmassorna in i bottenvåningen och förstörde hela det elektriska systemet. Fick berättat för oss att ägaren till hotellet omkom i tsunamin och resterande av familjen har inte kunnat återuppbygga det. Fortfarande kan man se diverse inredning i rummen…. Sorgligt då det ser ut till att ha varit ett väldigt fint hotell. 

Crown Nai Yang Suite hotel 2004
Crown Nai Yang Suite hotel 2004 
Crown Nai Yang Suite Hotel efter tsunamin
Crown Nai Yang Suite Hotel efter tsunamin

Ja det var en fruktansvärd händelse för väldigt många människor och som man hoppas aldrig ska behöva hända igen! 

Idag har mannen legat under bambunålarna igen ett par timmar och jag har faktiskt inte gjort ett vettigt skvatt på hela dan känns det som…. förutom vattnat våra blommor och tagit hand om lite tvätt.. Tur jag har gott om böcker… Ikväll blir det enkelt käk hemma bara och lite myspys på terrassen! Natti Natti alla vänner! 

2.4g

”Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar”

                                                                                   Nalle Puh

Sawadee!!

 

2 thoughts on “Gamla foto & fakta om Nai Yang”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.