Familjen Larsson och japansk encefalit

Efter dom vanliga morgonritualerna med morgonrock, kaffe och brasa var det dax att traska till bussen för färd in till den stooooora staden (Landskrona då alltså…..) för date med Janette och mysfika på Maddes. Det var som sagt inte igår vi sågs sist och det var verkligen skoj och på tiden! Tack för det gumman!! Efter daten blev det lite mer apoteksgrejor och lite andra ärende innan det var dax för bussen hem igen med lite fix och don innan familjen Larsson kom med flyttlasset…… Och ikväll var Larssons på plats och vi själv flyttade upp på ovanvåningen där vi sover de sista 3 (!!!!!!) nätterna!! Wiiiieeeee!!! 

Välkomna till Billeberga!

Och sen var det ju dax för andra vaccinationssprutan (som jag ju då INTE trodde på att vi skulle behöva ta…..) så, mot Helsingborg! Och så ”ses vi i juli igen… och ska ni flytta dit på riktigt MÅSTE ni ta vaccinet mot japansk encefalit! Det är annars som att spela på rysk roulette….)” Öhhh, jaha det låter ju bra ju……Japansk encefalit hade jag ingen aning om vad det var egentligen så det blev till att läsa på….. Och om ni också är nyfikna kommer det lite info:

”Detta är en virusinfektion som sprids med myggor i södra och östra Asien. Sjukdomen är allvarlig och vaccination med japansk encefalitvaccin rekommenderas framför allt till den som ska resa och bo enkelt i dessa områden. Myggnät och myggmedel minskar risken att smittas. De flesta som smittas är symtomfria, men bland dem som insjuknar är dödligheten stor. Japansk encefalit förekommer i sydöstra Asien och är den vanligaste virala encefaliten med ca 50.000 rapporterade fall varje år. Infektion leder till sjukdom i upp till 2 % av fallen. Sjukdomen är mycket allvarlig med ca 25 % letalitet och bestående skador i ca 30 % av fallen. Läkemedel mot sjukdomen saknas. Det är ej klarlagt om genomgången sjukdom ger livslång immunitet. Sjukdomen orsakas av ett arbovirus, vars viktigaste reservoarer är svin och fåglar. Människor infekteras genom myggstick. I tempererade områden är smittrisken störst från april till oktober. I subtropiska och tropiska områden varierar risken med förekomsten av myggor och reservoardjur samt med regnperioder och migrationsmönster för reservoarfåglar. I vissa länder såsom Indonesien och Malaysia föreligger risk hela året. Risken är störst på landsbygden där öppna vattensamlingar eller konstbevattning förekommer. Risk föreligger även i storstädernas slumområden.
Källa: http://www.resemedicin.com/vaccinationsguiden/sjukdomar.aspx?did=26

Hmmmm, låter ju sådär…….Jaja, vi får ju se hur det blir så småningom! O, just det , en liten sväng inom Hornbach för inköp av glidskydd till stegen på taket då sotaren var här igår och påpekade att det saknades ett sådant trots 2 tidigare påpekande om detta….. Jaha, ja, det hade vi ingen aning om ju….. Ingen info vi fick av de förra ägarna,,,,,,Men nu e det köpt i alla fall och ska ”bara” monteras 🙂 Nä, nu ska jag drömma om härliga kvällar i värme och vackra solnedgångar!

2 dagar!!!!!”Oh yes, the past can hurt! 
But the way i see it, you can either 
run from it, or learn from it”

Chiao!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.