Fablernas värld

Sådärja då höll jag på att sk-ta på mig igen!!!! Detta e inte bra för hjärtat alltså….. Sitter i lugn och ro på terrassen -efter vi varit och käkat frulle på A Spoonful of Sugar nere i byn…..och mannen pluggar och jag läser lite nyheter.

A Spoonful of Sugar, Nai Harn
A Spoonful of Sugar, Nai Harn

frulle 1 maj

Hör en liten duns bara och mannen säger -Va va det???? -Tja, svarar jag, förmodligen nåt vi helst inte vill veta vad det är (säger jag på skämt då alltså!). Mannen reser sig och går bort mot ”rabatten” med stenar och kollar lite och mumlar lite för sig själv… jag vänder lite slött på huvudet och tittar ditåt för att se om jag ser nåt……-Ihhhhhh, en orm!!!!!  -Var, var, var???? Jag ser den inte!!!!!!!!!!!!!!! – Där, där pekar jag!! Och jodå, där ringlade den runt på marken innan den tog sig upp i en kruka för vidare upp i ett av träden här! Fasen vad dom e läskiga!!! Fram med kameran så vi får tagit en bild!!  Det är inte samma som förra gången, denna är mindre och helspräcklig….. Kollar med en av gubbarna på området och nä, den e nog (observera nog….) inte giftig…. Men pratade med en av dom andra också här som konstaterade att den e snabb som tusan, hugger skitsnabbt (jo, tack för det!) men den e inte giftig…. Jaha, jaja, det känns ju i alla fall tryggt! Den höll sig väldigt nära fram och tillbaka i det ena lilla trädet och palmen så det var allt lite svårt att koppla av sen men så småningom tror jag den försvann….. Även om dom inte är giftiga e dom rätt räliga ändå! Så det finns gott om diverse små djur här! 

orm2

Lilla ormen på besök!
Lilla ormen på besök!

Så när vi ändå e på gång kan vi ju presentera några av de andra husdjuren också, det är rena fablernas värld här….. Tack och lov har vi dom inte inne i huset (vad vi vet i alla fall!!).

groda

tusenfoting

 

Scrat, piff o puff
Scrat, piff o puff
Familjen Ödla
Familjen Ödla

På kvällen tog vi oss bort till en restaurang som heter Bistro Mon Ami och ligger bara en liten bit ifån vårt hus. Har kört förbi där många gånger men aldrig stannat och ätit där. Blev sugna på Tapas thaistyle så det fick det bli! Massa gott fanns det att välja på men till slut valde mannen (han fick äran idag….) och det blev en väldans massa mat…. Musslor, räkor x 2, guacamole, vårrullar, bröd, vitlökssmör, sallad…… Ja nog tusan blev vi mätta! Och jättegott allting!! Inte det billigaste stället kanske men det brukar det ju inte bli när det är massa små rätter…. 800 baht (hmmm, 4 middagar på J-Fai….) men tycker nog ändå det var helt ok. Så det är inte omöjligt det blir fler besök där. Rekommenderas i alla fall! Skypade lite med Billebergahuset och tog några rundor kort innan vi däckade…….

Bistro Mon Ami
Bistro Mon Ami, Sai Yuan  tapas

”People wait all week for friday,

all year for summer,

all life for happiness”

Sawadee!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.