Det kom visst en liten skur eller två…..

Ja, jag yttrade i förra inlägget att vädret hade stabiliserat sig lite men ack nej….. Dagen efter kom det mängder med regn igen som faktiskt höll i sig några dar! Dock var Koh Samui och öarna runtomkring värst drabbade och det var visst till och med katastroflarm. Och ja, det kan jag förstå med tanke på dessa bilderna. Halleda, en sån massa vatten det kan komma här! Glad att vi inte var där i alla fall. Måste erkänna jag tycker lite synd om alla de som gnetat och sparat för några veckors semester med sol och bad och så blir det en sån här väldans massa regn…. Stackare!

koh-samui
Koh Samui (Bilder lånade från nätet)

Vi var en liten sväng inne på Chillva market förrförra helgen och strosade lite och slog oss ner på en av barerna där och tog en go Mojito och så blev det ett par rundor Yatzy – mysigt!

chillva-market-i-phuket-town
Chillva market i Phuket Town

Vi har också varit och letat en ny dammsugarslang och hamnade i den här lilla affären… Och där var inte liiiiite grejor! Tur man inte jobbar där, vilken koll man måste ha! Imponerande! Och tänk att vara ny på jobbet…… Puhhhh! Men dammsugarslang till vår dammsugare hade dom inte utan det får såklart beställas på Samsung och eftersom vi varit så kloka och skrivit ner modellen på dammsugaren (NOT!) får det vänta tills nästa gång vi är i stan.

hardware-store-i-phuket-town
Hardware store i Phuket Town

En sak som är rätt så bra med Thailand (eller ja, Asien över huvud taget) är att man kan få en hotellnatt väldigt billigt….. Vi skulle träffa några vänner inne i stan (Phuket Town då alltså) i lördags och gå på en relativt ny restaurang som heter Cariocas Bistro & Lounge. Det är ju lite trist för mannen att alltid köra så först tänkte vi ta en taxi in och sen hem på kvällen tills jag upptäckte att restaurangen ligger i bottenvåningen på ett litet hotell – Baan Phuanda Place. Hmm, kanske ska kolla hotellpriserna…. och jodå, ett deluxerum inkl frukost 1400 baht – ca 375 kr – som man då kan jämföra med att taxi fram och tillbaka går på ca 1000 baht! Och en hotellfrulle brukar ju aldrig sitta fel så vi bokade in oss en natt där! Spontant och himla mysigt! Trevligt litet hotell i gamla delen av stan i de typiska sinoportugisiska husen med helt ok rum och frullen likaså. Efter en trevlig middag på Cariocas (med god mat och en supergod, men lite dyr kanske, Mojito) var det rätt skönt att bara ta några steg sen var man inne på rummet och kunde hoppa i säng…..

hotell-baan-phuanda
Hotell Baan Phuanda i Phuket Town

På hemväg sen blev det en liten kaffepaus och väl hemma var vi duktiga och putsade lite fönster (men åh vad det är trist!) och städade lite. På kvällen var vi inbjudna till grannarna Prang och Johan för lite käk tillsammans med några andra på området. Och jösses, vilken god mat! Godaste thaimaten på länge!!! Prang är fenomenal på att laga mat! Supergott allting och ännu en trevlig kväll med trevligt sällskap! Tack för allt!

harlig-kvall-med-grannarna
Härlig kväll med grannarna

Och så har vi då mannens tatuering!! Riktigt, riktigt snygg blev den!!! (Tycker i alla fall jag) Några fler timmars lidande (ja, för lite lider man allt då det såklart känns även med bambutatuering) blev han till slut klar. Och supernöjd med resultatet. Ännu en gång har Bamboo Man på Chalong Ink gjort ett toppenjobb!

mannens-sleeve-fardig
Mannens sleeve färdig

 

”Ju mer man tänker,

desto mer inser man att det inte finns något enkelt svar”

                                                                                      Nalle Puh

 

Sawadee!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.