Borgmästaren på besök och massa bilder!!!

Efter frukosten packade vi ihop oss och traskade ner till stranden och hyrde parasoll och två madrasser (JA, det kan man faktiskt fortfarande göra…..). Klarblå himmel och strålande sol, så lovely!! Efter ett par timmar i skuggan kom en av killarna som hyr ut parasoller och kallade på alla att komma med honom…. Öhhhh???? ”Come, come, and talk….. you want sunbeds??!! Come, talk to mayor!! Ok, vi hänger med alla andra upp från stranden…. Och jo, mycket riktigt, möjlighet att prata med borgmästaren om situationen för tursiterna på stränderna…. solstolar, parasoll, käka på stranden, massage osv…. Han var på ”turné” och snackade med en massa turister om hur man upplever stränderna här nu…. Många tycker såklart det är jättejobbigt utan solstolar (för vår del behövs det INTE….) men gamla människor (även andra såklart….) har ju problem att ligga i sanden. Borde naturligtvis finnas möjlighet till både och kanske… Jaja, får se vad som händer…. Han skulle vidare till Bangkok i alla fall och rapportera. Ljuvligt att kunna se sanden och havet när man e på stranden i alla fall så under lite mer ordnade förhållanden och inte lika mycket som tidigare hade kanske varit det optimala….. Vi fick minsann köpt oss vars en uppblåsbar huvudkudde också, rätt skönt att ha på stranden faktiskt….. och en liten sopkvast måste man ju ha!!! Det tyckte mammsen också 🙂 (Hon är ju självklart med oss överallt här)

Finaste mammsens typiska sopkvast och såklart i en solstol på stranden….. Kärlek och enorm saknad! 

Lunch…… 🙂

Patong Beach

Liten båt ankrad i Patongbukten

Efter att antal timmar på stranden (eg lite för länge….) såg makens fötter och händer ut såhär..

Syns kanske lite dåligt men inte helt jämn bränna…..

….. inte bra, inte bra! Glömde visst smörja lite igen nere på stranden…….

Kvällen bjöd på promenad bort till ”svenska gatan” igen då vi bestämt oss för att käka på ännu en restaurang där (bra priser…). 

Recension: Ytterligare en trevlig restaurang på ”svenska gatan” med bra priser. Enkla vita plaststolar och inte en massa krussiduller men dukar på borden i alla fall. Gott om svenskar/scandinaver även här. Trevlig personal och bra service. Mannen åt Mixed chicken/pork with basilleaves (han beställde starkt…), jag Chicken w mixed vegetables och vars en liten Chang till det. 430 Baht, lite dyrare än Break Point (som ligger 3 meter därifrån…) men värt pengarna ändå. Mycket gott!! Rekommenderas absolut också! 

Som sagt, mannen beställde starkt och beställer man starkt får man starkt…. han brukar inte mesa alls men detta var det starkaste han ätit nånsin! Han fick till och med plocka bort en del chili… 😉 

Lite hummer och tigerräkor på en restaurang vi gick förbi, inte jättesmå precis!


Avslutade dagen med en mysig promenad nere på stranden i den fina, mjuka, härliga sanden. Såååå härligt!!!   (Och några selfies såklart utanför hotellet!)

Vykort till er alla från Phuket! 

”The world is a book and those who don´t travel
 read only one page”
                                         St. Augustine

Chiao!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.