Amen, vilken jä-la tid det ska ta…..

Söndag och jag hade minsann lite sovmorgon! Gick inte upp förrän klockan hade passerat sju…… Haha, vet inte vad som hänt men allt som oftast vaknar jag innan solen gått upp och tockarna i området vaknat till liv. Jag som alltid varit morgontrött har väldigt svårt att sova länge numera. Men det är rätt mysigt att gå upp när det är mörkt och alldeles tyst i området. Med en go kopp kaffe är det en helt ok start på dan…. Jag klagar inte i alla fall….. Dessutom har det börjat bli lite varmt igen. När vi körde till immigration i tisdags fick jag minsann ha långärmat på mig för det var kallt! Då hade temperaturen sjunkit till låga 25 grader….. Hmmm, hur ska vi klara oss i Sverige sen??? Men nu är det som ”vanligt” igen, runt 28 gr när jag vaknar på morgonen. Vi fortsatte med lite meckande i trädgården innan vi hoppade på mopparna och körde till plantskolorna för att hitta en ny avlång kruka och lite nya växter. Och vi hittade en sån kruka vi var ute efter och den plus tio säckar jord skulle levereras hem ett par timmar senare. Växter hittade vi på ett annat ställe och vi körde ”thaistyle” när vi skulle ha hem dom, dvs på mopparna! Och inte helt lätt…. för man kan ju inte lasta dom hur som helst. Men hem kom vi med hela blommor i alla fall. Och så här blev resultatet när vi var klara.

Trädgården
Trädgården
Blommor
Blommor

Alla blommor är inte nya men många blommar för fullt nu och vårt lilla träd med vita blommor är fullständigt översållat med blommor som doftar ljuvligt, speciellt på kvällen. 

Vi passade på att ta någon timmes paus vid poolen mellan varven då det var 33,4 grader så det var allt lite svettigt att plantera blommor och måla på huset…..

Jobb och vila
Jobb och vila

På kvällen moppade vi ner till restaurangen Naat i Rawai där vi varit ett par gånger sista tiden. Där e så himla mysigt att sitta så vi tänkte att det blir en fin alla hjärtans restaurang att gå till. Vi slog oss ner och beställde drickan och en liten stund senare även maten. Mina satayspett kom efter typ 10 minuter och när det gått en halvtimme frågade vi var i hela friden mannens pad thai tagit vägen. För det är ju ingen mat som tar speciellt lång tid att laga…… – ”Moment, moment….” Okej, då väntar vi lite till då…. för dom hade nog glömt den! Efter ytterligare tio min kom den och någon minut senare beställde jag för första gången efterrätt – Mango sticky rice. För mina satayspett var lite i minsta laget för att jag skulle bli mätt. När det gått 20 min och jag ännu inte fått min efterrätt sa jag till att det fick va så och att vi ville betala. Efter ännu en stund och inget hänt reste jag mig och gick fram till baren och bad än en gång att få betala. Då kom efterrätten men nu var jag så sur att jag inte ville ha den ändå så vi betalade det vi ätit och körde därifrån. Vi var nämligen inbjudna till grannarna i 10:an och hjälpa dom tömma några flaskor rödvin då dom åker hem på tisd. (Och det var fler grannar på området och inte bara vi) Lite sena var vi men någon timme senare var flaskorna tömda och osten uppäten. Synd att det blev som det blev på restaurangen men det finns ju fler….

 

Skillnad på leksaker och leksaker
Skillnad på leksaker och leksaker. Vår utsikt på restaurangen i Rawai

Och så hoppas jag alla hade en fin alla hjärtans dag och omgavs med kärlek på ett eller annat sätt. Jag sänder några extra tankar till dom som saknas oss här nere och speciellt till fina mammsen som är i mina tankar varenda dag. Saknar dig enormt!

Finaste mammsen
Finaste mammsen

”De vackraste sakerna i livet kan man inte se eller ta på.

De finns i ditt hjärta”

Sawadee!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.