2:a advent & His Majesty King Bhumibol Adulyade

Japp, så var det alltså dax att rota fram lite julasaker…. För det blir ju jul även här! Men en rätt så mycket varmare sådan (om man inte sitter framför en öppen spis och trycker hela tiden…) och jodå, vi hittade en del i alla fall! Medan jag sorterade och kollade över ljusslingorna som fanns passade mannen på att fixa lite smått på huset. Och så har vi det där med elektriska grejor….  som jag konstaterade att det kan vara lite si och så med….. Den ena slingan vi skulle testa sa det poff i och en annan fick jag mig en känga av! Känns allt lite läskigt! Så dom fick gå i soporna direkt!

Mumsfrulle hemma innan hemmafix
Mumsfrulle hemma innan hemmafix

Efter ett par timmars grejande hoppade vi på moppen för lite lunch på Coffe House innan vi styrde kosan mot Villa Market och Home Pro för att kolla in lite nya ljusslingor. Och jodå, några slingor och lite annat julpynt hittade vi där så hem igen så vi kunde få dom på plats. Och så klädde vi granen såklart! Mammsens fina ”lilla” gran som inte e så värst liten längre! 

Lunch på Coffe House
Lunch på Coffe House
Tomtarna på Samakkea
Tomtarna på Samakkea

På kvällen var det lite samling hos en av grannarna där det serverades kalops, kokt potatis och rödbetor! Och det var verkligen himla gott!!  Eftersom det var His Majesty King Bhumibol Adulyade 88:e födelsedag sjöng vi givetvis för honom och det blev även tårta till efterrätt. (Mer om kungen kan ni läsa här) Det blev en väldigt trevlig kväll, om än lite sen kanske…….

His Majesty King Bhumibol Adulyade
His Majesty King Bhumibol Adulyade

 

2a advent
2a advent

Igår tillbringade vi ett par timmar på beachen och innan vi moppade hemåt käkade vi lite på Kallott i byn. Vars en stekt ris, en Chang och en sodavatten (japp, det var min…) kostade alltså bara 180 baht – 45 kr! De e billigt de! Och så var det ju 2:a advent igår…… Vi tände det andra ljuset i vår lilla adventsljusstake o käkade några pepparkakor men glöggen fick ersättas av en Chang…. Men de e gott det också! Lite skypande med gänget som ska komma på söndag och med lilla prinsessan Elvira med mamma fick vi också gjort innan det var dax att samla ihop benhögen och in i bingen. 

”It´s not what´s under the Christmastree that matters,

it´s who around it”

Sawadee!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.